Gabrijel će lebdjeti: U petak u Sv. Lovreču žive jaslice

0
Foto: Zlatko Benčić
Foto: Zlatko Benčić

Najavljujemo posljednje ovosezonsko uprizorenje živih jaslica u Svetom Lovreču, ovog petka, na blagdan Sveta tri kralja, u vremenu od 17 do 20 sati. Posjetitelji će ponovo moći doživjeti dah prošlosti među srednjevjekovniim bedemima lovrečke jezgre.

Stara ulica Kontrada bit će pretvorena u Betlehem iz vremena rođenja malog Isusa, a oživjet će je prikazom starih zanata, umijeću domaćica u izradi namirnica, drevnim obrtima, domaćim životinjama, krušnom peći iz kojeg će se moći kušati netom ispečeni topli kruh. Tu je i vodenica, i još nekoliko, za ovu prigodu postavljenih objekata, koje će se moći razgledati.

Dolaskom na trg ispred župne crkve Sveta obitelj bit će pod budnim okom anđela Gabrijela, koji će povremeno lebdjeti iznad štalice, a tri kralja dojahati će na konjima i pokloniti se malom Isusu. Na ovim površinom najvećem uprizorenju živih jaslica u Hrvatskoj gosti će se moći okrijepiti toplim čajem i kuhanim vinom.

Za djecu je osiguran i zabavni dio, i još pokoja atrakcija. Prigodni sajam ponudit će autohtone proizvode, kao i predmete povezane sa samim događajem, a neće nedostajati niti gastro-ponuda. Pjevački zbor upotpunit će blagdansku atmosferu, a moći će se čuti na području cijele starogradske jezgre. Ne treba zaobići niti makete jaslica koje su postavljene u župnoj crkvi, uz zvučnu kulisu lovrečkih orgulja na kojima sviraju mlade župljanke.

Konačno, gotovo 60 godina, obitelj Maria Heraka pripremila je i ovih blagdana veliku postavu svojih jaslica, izloženih u njihovoj konobi obiteljske kuće. Kao i dosad, ulaz ovom događaju je slobodan! (Foto: Zlatko Benčić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa