Demetlika: Vlada nepromišljenim mjerama kažnjava one koji žele raditi

0
Tulio Demetlika
Tulio Demetlika

„Smanjenje praga za oporezivanje studentskih zarada za više od tri puta prvi je veliki gaf Vlade u 2017. godini. Umjesto da Vlada predloži konkretne mjere za poboljšanje standarda naših studenata, ona ne samo da ih demotivira, nego i sprječava da vlastitim radom kreiraju svoju budućnost“ rekao je Tulio Demetlika, saborski zastupnik koalicije IDS-PGS-RI.

Demetlika ističe da Vlada, kao i u mnogim drugim slučajevima,  nepromišljenom i kratkovidnom mjerom kažnjava one koji žele raditi.

„Država će smanjenjem praga za oporezivanje studentskih zarada uprihoditi zaista zanemariv iznos, dok će s druge strane 75 tisuća studenata biti kažnjeno za rad, trud i požrtvovnost. Mnogim studentima rad uz studiranje jedini je izvor financiranja školovanja, a ujedno predstavlja dodatno iskustvo i stjecanje dragocjenih radnih navika, što se uklapa u preporuke gospodarstvenika“, istaknuo je.

Napominje da zaoštravanjem fiskalne represije država zapravo potiče nerad i nudi razlog više studentima za odlazak u inozemstvo i razlog manje da svoje znanje u budućnosti ulažu u prosperitet naše zemlje. Smatra  da je jedina poruka koju Vlada šalje studentima ta da se u ovoj državi ne isplati ni raditi ni truditi.

„Studenti su veliki kapital svake zemlje, a odnos prema studentima pokazuje razvijenost, odnosno nerazvijenost našeg društva.  IDS-u je obrazovanje mladih oduvijek jedan od prioriteta. To smo i dokazali ulaganjem u obnovu škola u Istri, otvaranjem menze i sveučilišnog kampusa u Puli te obnovom pulskog sveučilišta.

U više smo navrata upozoravali da novom poreznom reformom srljamo unatrag i kočimo oporavak i daljnji razvoj hrvatskog gospodarstva. Upozoravali smo na brojne nedostatke porezne reforme koja osim što će nanijeti dugoročnu štetu turizmu, najpropulzivnijoj grani hrvatskog gospodarstva, pogađa i jednu od najranjivijih i najperspektivnijih skupina društva – studente“, kazao je Tulio Demetlika.

Na kraju je još jednom ponovio svoje stanovište o poreznoj reformi kao dugoročno štetnoj, nepromišljenoj i strateški potpuno promašenoj te tvrdnju da je apsurdan financijski udar na studente samo još jedan dokaz toga.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa