Serđo Valić u New Yorku: Naši čvrsto u srcu drže kantu i besidu

0
Kantalo se i po domaće: Serđo Valić i Bruno Višković iz Trgeta
Kantalo se i po domaće: Serđo Valić i Bruno Višković iz Trgeta

Popularni istarski pjevač Serđo Valić nedavno se vratio iz New Yorka, gdje je tijekom prosinca održao nekoliko koncerata, na poziv istarskih iseljenika koji žive u ovoj američkoj metropoli. U Velikoj jabuci Valić je boravio tri tjedna, a posjet je bio i radni i privatni. Bila je to prilika za božićne i novogodišnje nastupe u dva tamošnja kluba koja čine naši iseljenici - Rudar Club, te Istria Sport Club u Astoriji. Kao gost večeri nastupio je i za Istra Seaman Club na njihovom tradicionalnom blagdanskom druženju u sali Verdi's.

-Sve su to bila izuzetno ugodna druženja, u blagdanskom, prijateljskom okuženju i zaista mi je bio užitak nastupati, a publika je bila divna, stvarno su me lijepo prihvatili i na tome im svima još jednom od srca zahvaljujem. Sve su to naši ljudi koji već više desetljeća žive „priko bare“, ali koji čvrsto u srcu drže našu kantu i besidu. Neke od njih sam već imao prilike upoznati u Istri kad su bili na odmoru, a sa nekima sam se prvi put susreo, a stvorila su se lijepa prijateljstva, kaže Valić.

Koncerte je održao u pratnji naše tamošnje poznate pjevačice Eleonore Turčinović, te glazbenika Marka Pačića. Valić je tijekom boravka imao i uživo javljanja za Radio Pulu, a snimio je i nekoliko zanimljivih razgovora sa tamošnjim Istrijanima, koje će emitirati u svojoj radijskoj emisiji „S mikrofonom po Istri“ u jutarnjem terminu u nedjelju.

- New York je u ovo doba godine zaista zanimljiv i s pravom zaslužuje naziv „Grad koji nikad ne spava“. Bilo je sve to obavijeno jednim posebnim božićnim ugođajem i to svugdje - na ulici, u gostima kod naših ljudi, u klubovima, to je zaista atmosfera za pamćenje, kaže Valić. Nakon američkog gostovanja , ovaj se mladi pjevač vraća svojim novim projektima, snimanju materijala za novu pjesmu i video spot koji će, kako kaže, izaći uskoro.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa