Tartufari: Vodimo računa o svojim psima, u žitu ima kukolja

0
Fotografija koju je pazinska udruga za zaštitu životinja odaslala medijima
Fotografija koju je pazinska udruga za zaštitu životinja odaslala medijima

- U povodu istupa u medijima kojima se grubo napalo tartufare za nebrigu o psima i iznosilo puno neistina, sastalo se Predsjedništvo naše udruge, doduše ne samo po tom pitanju, i svi redom izrazili su revolt zbog načina na koji se piše o tartufarima i tartufarstvu. Svatko ima pravo na svoj stav, ali nema pravo iznositi neistine, kaže predsjednik Udruge tartufara Istre Darko Muzica povodom napisa o neprimjerenim uvjetima u kojima žive psi tartufari, donosi Glas Istre. U svakom žitu ima kukolja, kažu u Udruzi tartufara i dodaju da su primjeri zlostavljanja pasa izolirani slučajevi.

"Takvi slučajevi moraju se poimenično navesti, a ne da se za zlostavljanje pasa proziva sve tartufare. Tartufarski psi vrijedni su svojim vlasnicima koji o njima vode računa, rijetki su pojedinci koji zapostavljaju svoje pse, ali za njihovo sankcioniranje postoji zakonska regulativa", rekao je.

U Udruzi su upoznati sa slučajem nebrige o psu s motovunskog područja te ističu da nema opravdanja zbog zanemarivanja psa, ali je to rezultat vlasnikovih financijskih i zdravstvenih problema. "Po našim spoznajama, gospođa je neovlašteno prisvojila psa", rekao je Muzica za Glas Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa