Pred nama je tjedan bure s kojom stiže još pahulja

0
Ralice su ujutro 14. siječnja dovršavale noćni posao
Ralice su ujutro 14. siječnja dovršavale noćni posao

U djelovima Istre iznad stotinu metara nadmorske visine jutro 14. dana siječnja osvanulo je u zimskoj idili suncem obasjanog snježnog pokrivača, što se uz djelomičnu naoblaku nastavilo do kraja dana.

Zimske službe, koje su radile cijelu noć pripremale su se za večernje posipavanje vlažnih kolinika koji će se lediti. Danas je bio idealan dan za pravljenje snjegovića jer prognoze upućuju na to da će sutra, 15. siječnja, uvjeti za to biti znatno lošiji, ne samo zbog starijeg snijega nego i zbog porasta naoblake i jačanja bure, koja će u podnevnim satima na pojedinim mjestima doseći olujne udare.

Svi su izgledi da ćemo u novi radni tjedan, 16. siječnja, zakoračiti dobro odjeveni i s kapama na glavi kako bi se zaštitili od hladnoće i vjetra s kojim bi predvečer ponovo mogla zalepršati pokoja pahulja. 

Ovakvo vrijeme, s mogućnošću razvedravanja, vjerojatno će potrajati do kraja tjedna, a u nedjelju 22. siječnja ili ponedjeljak, 22. siječnja, mogli bismo zbog južine i zatopljenja posegnuti za kišobranima.  (R.S.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa