Potpisan ugovor: Poreč domaćin europskog rukometnog prvenstva

0
Edi Štifanić i Silvio Njirić
Edi Štifanić i Silvio Njirić

Gradonačelnik Edi Štifanić i direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvio Njirić potpisali su 16. siječnja Ugovor o suorganizaciji Europskog prvenstva za rukomet za muškarce, koje će se održati od 12. do 28. siječnja 2018. u Hrvatskoj. Potpisivanjem ugovora između Grada Poreča i Hrvatskog rukometnog saveza, Poreč je i službeno postao jedan od domaćina Europskog prvenstva, uz Zagreb, Split i Varaždin. Nakon uspješno održanog Svjetskog prvenstva u rukometu 2009. godine, Poreč će i u 2018. ugostiti natjecatelje u prvom krugu natjecanja.

U sklopu sponzorstva EURO 2018, Grad je dužan urediti dvoranu u skladu s pravilnikom i propisima EHF-a (Europske rukometne federacije). Kao što je gradonačelnik ranije i najavio, radi se o „ušminkavanju“ dvorane. - Tu prije svega mislim na rekonstrukciju rasvjete, uređenje svlačionica i montažu dodatnih tribina. Moram naglasiti kako smo sve to i predvidjeli u proračunu za 2017. godinu i tu neće biti nikakvog problema, a nadam se da ćemo ponoviti jako dobru organizaciju kao i prije nekoliko godina na Svjetskom prvenstvu, rekao je gradonačelnik.

Osim toga, Grad će tijekom prvenstva omogućiti i javno prikazivanje svih utakmica EURO 2018, kao i društveno-zabavni program za brojne navijače koji će pratiti svoje reprezentacije tijekom prvenstva. Europsko prvenstvo u rukometu će u Poreč, osim vrhunskog rukometa i odlične zabave, te brojnih navijača, dovesti i strane medije koji će prilozima i TV prijenosima utakmice napraviti veliku promociju grada, kao suorganizatora, ali i kao prvaka hrvatskog turizma.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa