Autoportret Nataše Stanić na izložbi Desperate Artwives u Londonu

0
Nataša Stanić na Dubrovi kraj Labina
Nataša Stanić na Dubrovi kraj Labina

Nataša Stanić, labinska performerka koja živi u Velikoj Britaniji sudjeluje na izložbi Desperate Artwives s video radom - Autoportret: Vrijeme mirovanja. Izložba je otvorena prošlog petka i ostaje otvorena do 23. siječnja u Granby Spaceu u Londonu. Vrijeme mirovanja je video performans u kojem autor i izvođač Nataša Stanić Mann pozira pred kamerom te proizvodi svojevrstan živi autoportret.

Promatrač se poziva da u skladu sa svojim iskustvom sudjeluje u procesu stvaranja portreta koji ne nastaje na platnu već svatko ponaosob ima priliku stvoriti portret u vlastitim mislima. Poput meditacije u kojoj se pokušavamo izdići iznad misli, transcendirati svijest i stopiti se u Jednom, Vrijeme mirovanja nastoji minimalizirati izraz i prodrijeti u bit onoga što u umjetnosti pokreće, navodi na razmišljanje, što je čini izazovnom i nepredvidivom.

Nataša Stanić Mann bavi se kazalištem i performansom. Diplomirala je glumu u Yorkshireu na školi ARTTS International te tjelesni teatar i modernu mimu na Internacionalnoj školi za korporalnu mimu u Londonu. Osnovala je Studio Lila i pokrenula Festival za vizualno kazalište Labin čija je umjetnička voditeljica. Surađivala je s mnogim domaćim i stranim umjetnicima i skupinama - Denis Licul, Vilim Matula, Ivana Peranić, Žak Valenta, Jorge Correa Bethencourt, Filomena Campus, Erika Cuk, Takatsuna Mukai, SDNA, Theatralia.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa