Ministar turizma u Francuskoj o novim letovima za Pulu

0
Za letove u Pulu zainteresirani su Volotea i Transavia (foto: Kristian Stepčić Reisman)
Za letove u Pulu zainteresirani su Volotea i Transavia (foto: Kristian Stepčić Reisman)

Ministar turizma Gari Cappelli službeno boravi u Francuskoj, u Parizu gdje je održao niz sastanaka s predstavnicima turoperatora i zrakoplovnih prijevoznika, s ciljem poboljšanja dosadašnje suradnje i jačanja promocije Hrvatske na tom tržištu, javljaju 20. siječnja iz Ministarstva turizma.

U sklopu boravka u Francuskoj, ministar Cappelli sastao se s predstavnicima avio kompanije Volotea. Riječ je o prijevozniku koji je prošle godine otvorio nove četiri zračne linije za Hrvatsku (Dubrovnik i Split), a s obzirom na prošlogodišnje odlične rezultate u prodaji ove godine namjeravaju uvesti još dvije dodatne linije iz Strasbourga i Marseillea za Dubrovnik i Split te povećati broj sjedala za 52 posto.

Zainteresirani Volotea i Transavia

Cilj im je i te destinacije također i dodatno povezati s Španjolskom i Italijom. S ministrom Cappellijem razgovarali su i o mogućnostima podrške i suradnje u promociji, kao i mogućnostima uvođenja linija za nove destinacije u Hrvatskoj. Naime, žele otvoriti letove za Pulu, Rijeku i Zadar, a zainteresirani su i za Zagreb. Pri tome su predstavnici Volotea istaknuli kako im je cilj do 2020. godine realizirati prijevoz od 220 tisuća gostiju u Hrvatsku za što je ministar Cappelli izrazio veliko zadovoljstvo s obzirom da samo 25 posto turista iz Francuske putuje izvan zemlje.

Ministar Cappelli 20. je siječnja razgovarao i s predstavnicima Transaviae, niskotarifne aviokompanije grupe Air France-KLM koja nudi letove u preko 100 europskih destinacija, među kojima su i Dubrovnik, Split i Zadar. Za ovu godinu namjeravaju povećati broj sjedala za Dubrovnik, a s ministrom su razgovarali i o planovima za narednu godinu, odnosno novim linijama za Zagreb i Pulu te mogućnostima o uvođenju linija za Krk (Rijeku).

Temeljem sastanaka s avio prijevoznicima ministar Cappelli istaknuo je kako se ozbiljno pregovara oko novih linija, posebice zbog novih hotela visokih kategorija koji su u izgradnji. Poseban naglasak je stavio na Zagreb, Istru i Krk(Rijeka) s obzirom da su veoma blizu i drugim destinacijama kao što su otoci i kontinentalna Hrvatska koji bi mogli biti interesantni gostima iz Francuske zbog kulturne i gastro ponude. Ministar je također predstavio Zagreb kao najbolju božićnu destinacija i predložio vikend letove tijekom razdoblja adventa za Zagreb kojeg svake godine posjećuje sve više gostiju.

U nastavku dana, ministar Cappelli se sastao s predstavnicima Karavel grupe, drugog najvećeg organizatora putovanja (nakon Visit Europe) u Europi i najvećeg za ponude u Hrvatskoj čije internet stranice svaki mjesec posjećuje preko 17 milijuna korisnika. Grupa Karavel uključuje niz agencija kao što su Karavel Promovacance, Fram i Plein Vent, a koji su specijalizirani za različite tržišne niše.

Razmatraju Poreč i Rabac

Prošle godine grupa je ostvarila 13 postotni rast u prodaji, a trenutno imaju  povećanje u bookingu od 7 posto za Hrvatsku. Najavili su i daljnje proširenje ponude za Hrvatsku koja je percipirana kao vrlo sigurna destinacija. Na kraju radnog posjeta Francuskoj, ministar Cappelli sastao se s Hansom Van de Welde, direktorom u TUI-u, najvećem svjetskom turoperatoru preko kojeg putuje milijun turista iz Francuske. Ove godine cilj im je ostvariti 16 tisuća putovanja za Marmaru TUI France. Marmara je u 2016. godini po prvi put lansirao svoj hotelski klub u Bolu, te je zahvaljujući odličnoj prodaji odmah postao jedan od najznačajnijih turoperatora po broju klijenata koje dovodi u Hrvatsku (gotovo 11.000).

Ovaj turoperator u svojoj produkciji za Hrvatsku nudi i hotele na Braču: Blue Sun Bonaca, Blu Sun Borak, Blue Sun Marina, te hotel Velaris, a planiraju otvoriti i nove destinacije, Cavtat, Korčula, Poreč i Rabac, o čemu razgovaraju unutar TUI grupe. Cilj im je do 2020. godine imati 70 tisuća putnika za hrvatske destinacije, poručeno je iz Ministarstva turizma.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa