jedan od najvećih

Na Umag Open turniru više od 250 odbojkaša

0
Razigrane Umažanke
Razigrane Umažanke

Deveto je izdanje „Umag Open“ turnira u rekreativnoj odbojci, u organizaciji Muškog odbojkaškog kluba Umag, okupilo preko 250 odbojkaša iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine. U dvjema umaškim dvoranama 21. siječnja 2017. godine za „prijestolje“ se borilo 16 muških te 15 ženskih ekipa. Ovaj rekreativni turnir slovi kao jedan od najkvalitetnijih i najvećih turnira takve vrste u Hrvatskoj, a na kojem se bore i mnogi bivši odbojkaši profesionalci.

U ženskoj konkurenciji su se u finalu sastale ekipe „Marea Rovinj“ i „Za dušu“ iz Rijeke. Odbojkašice iz Rovinja uspjele su, nakon duge i neizvjesne borbe, osvojiti 1. mjesto na turniru rezultatom 2:0 (28:26, i 27:25). Trećeplasirana ženska ekipa je „The doctors“ iz Kopra. Muško je finale također gledateljima nudilo vrhunsku igru, čiji su glavni akteri bili odbojkaši domaće ekipe „Nena  DJ“ te slovenske ekipe „ŠD Papagaji Vransko“. U uzbudljivom meču o pobjedniku je odlučivao treći set. Tako je 1. mjesto ovogodišnjeg izdanja  turnira „Umag Open“ rezultatom 2:1 u setovima (25:20, 20:25, 12:15) osvojila ekipa „ŠD Papagaji“.

Treće je mjesto osvojila ekipa „Centurion“ iz Pule. Na večernjem su druženju i zabavi podijeljeni pehari najboljim ekipama. Tom prigodom organizator turnira imao je veliku čast ugostiti predstavnike Hrvatskog odbojkaškog saveza, direktora reprezentacija Franu Žanića te izbornika ženske seniorske reprezentacije Miroslava Aksentijevića, obzirom da su u periodu održavanja turnira boravili u Rovinju povodom prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke.

„Zahvaljujemo se predsjedniku Hrvatskog odbojkaškog saveza Zdeslavu Baraču, koji je prepoznao značaj ovog našeg turnira u promociji odbojke, kao i Frani Žaniću i Miroslavu Aksentijeviću,  koji su uveličali ovaj turnir svojom prisutnošću. Ujedno se zahvaljujemo i svim sponzorima koji su nam svojim potporama pomogli oko organizacije te Gradu Umagu i gradonačelniku Viliju Bassaneseu, kao i njegovim suradnicima, koji nas prate sve ove godine. Jedno veliko „hvala“ svim ekipama koje su učestvovale, sucima Hrvatske udruge sudaca i svim volonterima koji su pomogli da turnir postigne veliki uspjeh.“ izjavio je predsjednik Muškog odbojkaškog kluba Umag Edi Forza.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa