pokloni potrebitima

Rovinjski narodnjaci po snijegu odnijeli 800 kila donacija u Sisak

0
Rovinjci s predstavnicima sisačkog Crvenog križa
Rovinjci s predstavnicima sisačkog Crvenog križa

Oko 800 kilograma donacija u odjeći i obući 23. siječnja stiglo je iz Rovinja u Gradsko društvo Crvenog križa Siska i to ponajprije zahvaljujući članovima Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata podružnice Rovinj. Jedan od inicijatora humanitarne akcije, Vilim Šahini u suradnji s predsjednikom podružnice Sinišom Mišovićem, Ivom Dellabernardinom iz Bala te članovima istarske županijske organizacije HNS-a na čelu sa Zvonkom Liovićem, protekla je dva vikenda organizirao prikupljanje tople odjeće i obuće za potrebite grada u kojem se temperature ovih dana kreću daleko ispod ništice.

Najvažnije je kako se prikupljanju odazvao veliki broj građana Rovinja bez kojih ništa od ovog ne bi bilo moguće. Akcija je bila odličan početak suradnje i prijateljstva između podružnica, a na tome, prema riječima Šahinija, neće stati. „Volonteri Crvenog križa istaknuli su koliko im je neophodna konzervirana hrana i uskoro ćemo donirati upravo hranu s dužim rokom trajanja. Time ćemo produbiti odnose i prijateljstvo kako između naše dvije podružnice, tako i između naša dva divna grada, Rovinja i Siska, ali i Sjeverno-hrvatskog i Istarsko-primorsko-goransko-ličko-senjskog regionalnog saveza“ istaknuo je Šahini.

Zadovoljstvo zbog provedene akcije nije skrivao niti zamjenik gradonačelnice te kandidat za gradonačelnika Siska na predstojećim lokalnim izborima Vlado Andučić. „Ne mogu ništa drugo reći osim veliko hvala što je Sisak izabran kao destinacija i unaprijed se zahvaljujemo na najavljenim daljnjim akcijama.“ naglasio je Andučić. I poručio: “ Ono što smatram neprocjenjivim je da smo se našli, upoznali i to je upravo put daljnjeg razvoja. Siguran sam kako će naši odnosi imati samo razvojnu putanju te da ćemo naći niz srodnih tema na kojima ćemo surađivati i dalje.“

Vilim Šahini i Vlado Andučić

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa