Zbog požara dimnjaka u Vižinadi i Pazinu prijavljeni vlasnici

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Tijekom 25. siječnja, na području Policijske uprave istarske, evidentirana su dva požara, do kojih je došlo zbog neispravnog održavanja dimnjaka. Prvi požar dogodilo se nakon ponoći u mjestu Ohnići kod Vižinade, dok su ukućani spavali. Požar su ugasili porečki vatrogasci oko 1 sat te je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna, a utvrđeno je da 81-godišnji vlasnik ne posjeduje dokumentaciju o održavanju dimnjaka, već ga sam čisti.

Drugi požar dogodio se oko 12 sati u kući u mjestu Vela Traba na području Pazina, gdje je došlo do  zapaljenja čađi u dimovodnom kanalu, uslijed čega i do zapaljenja drvene grede koja je bila  uz sami dimovodni kanal. Požar su ugasili pazinski vatrogasci oko 12.35 sati, a materijalna šteta koja je nastala 79-godišnjoj vlasnici procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

I u ovom slučaju je utvrđeno da dimnjak nije čistio ovlašteni dimnjačar. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara, protiv vlasnika se podnose obavijesti Inspektoratu unutarnjih poslova Policijske uprave istarske.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa