mago di umago

Što je začudilo Červara: To je za stručnu analizu!

0
Lino Červar
Lino Červar

"Svu moć Norveške osjetio je makedonski izbornik Lino Červar u osmini finala SP-a. Njegova je momčad izgubila s 24:34 (10:12)", započinje svoju današnju analizu Večernji list.

– Igrali smo bez dvojice važnih igrača, ozlijeđenih Mirkulovskog i Manaskova, bio je to ipak preveliki hendikep. Nismo im mogli parirati svih 60 minuta, nadtrčali su nas, ali u prvom smo poluvremenu bili gotovo ravnopravni, nisu nam uspjeli pobjeći. Pali smo tek u nastavku – kaže Červar za Večernji list. I koliko je god Lino bio razočaran neuspjehom svoga sastava, toliko ga je razveselila Hrvatska u četvrtfinalu sa Španjolskom.

Istaknuli ste našu 6-0 obranu. Međutim, sjećamo se da je Hrvatska najbolji rukomet, i s vama na klupi, ali i prije vas, igrala s 3-2-1 obranom! Zašto Hrvatska već godinama više ne igra tu obranu?, pita novinar Večernjeg lista Predrag Jurišić.

– E, to je odlično pitanje, za pravu stručnu analizu. I sasvim ste u pravu, obrana 3-2-1 je svakako najbolja obrana! Ali ne može se ta obrana posložiti za 10-ak pripremnih dana u reprezentaciji, treba to vježbati u klubovima. Istina je da je obrana u temelju stvar borbenosti, volje i želje, ali postoje finese koje se moraju utrenirati, posebno u 3-2-1 načinu igre – kaže Červar za Večernji list. Cijeli članak pročitajte ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa