Veliki interes za uloge statista u novom filmu Veljka Bulajića

0
U očekivanju poziva na audiciju
U očekivanju poziva na audiciju

Labinska audicija za statiste u filmu „Bijeg do mora“ Veljka Bulajića, održana 28. siječnja u Lamparni, privukla je dvjestotinjak kandidata, ne samo s Labinštine, nego i s Pazinštine i iz Rijeke, a jedan je kandidat „potegao“ čak sa Paga.

Elena Blažević iz Koromačna nezaposlena je arhitektica. „Ovo mi nije prvi castnig, sudjelovala sam već jednom u Veneciji dok sam studirala. Tematika filma mi je zanimljiva. Zašto ne i partizanka, ali mislim da bih više odgovarala za neku ulogu iz sadašnjeg vremena“, kaže ona.

Nicol Načinović iz Rapca studentica je likovne akademije u Rijeci. „Na fakultetu sam snimala dokumentarne filmove, a sudjelovala sam i u projektu kolegice gdje sam odglumila osobu prestrašenu moćima osobe koja može mislima pomicati šahovske figure“, ispričala nam je.

Nino Ivaninić, Andrija Aničić i Miro Ivaninić došli su iz Pićna i najradije bi se našli u ulozi partizana. „Motivirala nas je starina, ono što je bilo nekada. I da nismo doma“, rekao je Nino.

Viktor Jeličić došao je iz Polja, manje poznatog zaseoka uz cestu Labin - Koromačno. „Nikad nisam glumio i volio bih se okušati, svejedno za koju me ulogu izaberu“, kaže on.  

Flavia Brezac dovela je sina Dylana Ardalića i nećaka Vita Bresca. „Ja sam u srednjoj školi sudjelovala u snimanju reklame o Rapcu, pa neka probaju i oni“, rekla nam je.

Ivančica Licul iz Sv. Martina dovela je na audiciju sina Kiana, ali i prijavila se i sama, a Alen Vozila je doveo naćakinju Vitu Vidali koja, kazao nam je, doma stalno glumi.   

Vanesa Pandžić, Anika Fabris i Nina Bartolić tri su prijateljice iz Pazina. „Želimo probati nešto novo, svjedno za što nas izaberu. Traže tri partizanke – evo nas tri partizanke“, rekla je Pandžić.

Rosa Ercegović i Ester Milenković došle su iz Rijeke. „Statiramo često u filmovima i reklamama, pa smo se došle ovdje prijaviti. Mi smo se i upoznale na takvom jednom snimanju“, rekla nam je Ercegović.

Iz Rijeke je i Filip Badurina s kojim je došao njegov prijatelj Ivan Makarun s Paga. „Imamo slobodnog vremena, vidjeli smo priliku, pa smo odlučili iskoristiti je“, kaže Badurina.

„Najradije bi bili partizani, reinkarnirali povijest i „valjali“ se malo po šumi“, kaže Makarun. Kadndidati će obavijest o tome jesu li izabrani dobiti krajem veljače, a snimat će se u ožujku u okolici Kršana. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa