Jurica šiljeg za rovinj fm

Sud časti će odlučiti o sudbini pojedinih članova HDZ-a

0
Dr. Jurica Šiljeg
Dr. Jurica Šiljeg

Jurica Šiljeg, predsjednik istarskog HDZ-a gostovao je 1. veljače u emisiji Bez Cenzure Rovinj FM-a u kojoj je po prvi put progovorio o slučaju koji se dogodio prošloga tjedna kada je naložio raspuštanje pulske podružnice HDZ-a. Šiljeg je istaknuo da je to tema koja se tiče isključivo članova unutar stranke a ne šire javnosti.

''Vi ste oženjeni i imate partnericu, vi kad se sa njom svađate, a posvađali ste se kao i svi mi, da li ste išli kod susjeda, u novine i na radio i govorili zašto ste se svađali? Niste! Unutranačke stvari ostaju unutar stranke i ne djele se u javnost'', odgovorio je Šiljeg protupitanjem ne želeći otkrivati javnosti razloge razmirica. Predsjednik istarskog HDZ-a rekao je kako su članovi županijske organizacije glasali za raspuštanje pulske podružnice ali i slanje deset članova stranke na Sud časti koji će odlučiti kakva je sudbina desetorice istarskih HDZ-ovca. Kako kaže čelni čovjek istarskog HDZ-a, oni mogu biti oslobođeni, opomenuti ili isključeni iz stranke.

Šiljeg je gostujući na Rovinj FM-u rekao kako su već započeli sa pripremama za lokalne izbore i kako će uskoro istaknuti jaka imena sa kojima će pokušati osvojiti povjerenje birača. ''Ja želim polučiti bolji uspjeh nego na prošlim izborima, mi smo već u prosincu krenuli s pripremama za predstojeće izbore, dok se prije to sve radilo zadnjih mjesec dana, što po meni nije bilo dobro i zato je sadašnja strategija jako dobra.'' Kada je riječ o mogućim koalicijama i suradnjama, Šiljeg kaže kako na izbore idu sami ali isto tako svim lokalnim općinama i gradovima dopuštaju da koaliraju s kim god oni žele. Na pitanje hoće li se on kandidirati za neku od pozicija, Šiljeg je rekao da će to tek vidjeti i odlučiti.

Osvrnuvši se na lokalne izbore i podatak kako HDZ, kada je riječ o Istri, vlada isključivo u Svetom Petru u Šumi, voditelj i urednik emisije Igor Franković upitao je Šiljega imali li tamošnji HDZ-ov načelnik Marijo Bratulić njegovu podršku, na što je Šiljeg kratko odgovorio kako je i Bratulić među desetoro članova koji su poslani na Sud časti, koji će odlučiti o njihovoj političkoj sudbini. Cijelo gostovanje predsjednika istarske podružnice Hrvatske demokratske zajednice Jurice Šiljega u emisiji Bez cenzure Rovinj FM-a možete poslušati na podcastu weba Rovinj FM-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa