Jakovčić: EU treba novi model financiranja razvoja sporta!

0
Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

U raspravi na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta 3. veljače u Briselu, a na kojoj se govorilo o cjelovitom pristupu razvoju sporta u EU, zastupnik Ivan Jakovčić (IDS-ALDE) zauzeo se za olakšan pristup regija, gradova i općina sredstvima za izgradnju sportskih objekata i infrastrukture. Naveo je primjer Hrvatske kao male zemlje čiji sportaši postižu svjetski vrijedne rezultate u mnogim sportovima dok istodobno lokalne i regionalne vlasti teško pronalaze novac za razvoj sporta.

„Hrvatska, kao i mnoge druge gospodarski slabije zemlje članice EU-a, ima velike poteškoće s financiranjem izgradnje sportskih objekata i infrastrukture. Te su poteškoće posebno izražene u manjim gradovima i općinama. Takvim sredinama trebamo olakšati pristup sredstvima za financiranje sportske infrastrukture”, rekao je Jakovčić. Jakovčić je ukazao na još jednu dimenziju sporta: njegovu višestruku povezanost s turizmom.

„Naglašavam važnu ulogu sportskih aktivnosti u stvaranju Europe još privlačnijom turistima. Pozivam Europsku komisiju da razradi program financiranja izgradnje sportske infrastrukture i razvoja sporta kroz njegovu poveznicu s turizmom”, zaključio je Jakovčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa