Pulski Infobip: Prvi hrvatski softveraš s više od tisuću radnika

0
Foto: Poslovni dnevnik
Foto: Poslovni dnevnik

Prije 15 godina bio ideja, prije deset je osnovan, a danas Infobip je jedan od najvećih poslodavaca u RH. Dok se najveće kompanije u Hrvatskoj, pripadnice stare garde, po broju radnika smanjuju, iz novog vala malih i srednjih poduzetnika, koji posljednjih godina kontinuirano vapi za stručnom i bolje plaćenom radnom snagom, na popis dvadesetak najkrupnijih hrvatskih poslodavaca izdigla se po prvi put jedna hrvatska softverska tvrtka, piše Poslovni dnevnik.

Pulski Infobip, koji je široj javnosti postao poznat kad je Poslovni dnevnik lani otkrio da njegovu softversku uslugu koristi 3,2 milijardi ljudi, u 2017. godinu ušao je s više od tisuću radnika. "Sada imamo nešto više od tisuću zaposlenih od čega polovica radi u Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu, Puli i Rijeci, a ostali zaposlenici, mahom prodaja, rade u uredima širom svijeta", potvrdila je Martina Dodić iz Infobipa.

Kompanija je time potukla nekoliko domaćih rekorda. Prvi je da je Infobip ovime postao uvjerljivo najveća hrvatska softverska tvrtka po broju zaposlenih. Za petama mu je zagrebačka IN2 grupa, koja je lani premašila 600 zaposlenih i također ima za cilj doseći magičnu tisućicu, donosi Poslovni dnevnik, na čijim stranicama možete pročitati cijeli članak.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa