U Pazinu besplatne edukacije za iznajmljivače

0
Pazin
Pazin

Novi ured Turističke zajednice središnje Istre (TZSI) otvoren je 6. veljače na adresi u ulici Velog Jože 1 u Pazinu. TZSI teritorijalno je najveća turistička zajednica na području Istre te je jedinstven primjer uspješnog objedinjavanja područja s čak devet jedinica lokalne samuoprave, radi stvaranja jedinstvene destinacije.

Područje TZSI proteklu je 2016. godinu zaključilo s iznadprosječnim turističkim prometom, naime, općine Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Pićan, Sv. Petar u Šumi, Sv. Lovreč, Tinjan i Grad Pazin ostvarili su ukupno 217.451 noćenja i 27.799 dolazaka što čini porast  od 27 % u noćenjima i 28 % u dolascima u odnosu na proteklu godinu. Indeksi povećanja među najboljima su u Istri, što upućuje na zaključak da je unutrašnjost sve privlačnija gostima poluotoka. Područje TZSI  broji ukupno 3368 kreveta i 571 smještajnih objekata, ponajviše kuća za odmor, odnosno vila s bazenima.

Prethodne godine realiziran je niz uspješnih projekata, a odlična godina zaključena je s čak dvije "Zlatne koze" - Smotra vina središnje Istre, koja se godinama realizira u organizaciji Općine Gračišće, nagrađena je u kategoriji najboljeg gourmet eventa, a "Zip line" pazinske tvrtke Quadruvium, proglašen je jednim od najboljih turističkih proizvoda u Istri. Kvalitetu projekata, koji će u skorijoj budućnosti dodatno unaprijediti turizam središnje Istre, prepoznalo je i Ministarstvo turizma, koje je temeljem Programa za razvoj javne infrastrukture u sklopu Fonda za razvoj turizma, koncem 2016. godine Općini Tinjan dodijelilo 500.000 kuna za projekt interpretacijskog centra "Kuće istarskog pršuta" te 343.000 kuna Općini Gračišće za projekt uređenja centra za posjetitelje "Katinina kuća". Za područje TZSI osigurano je tim putem cak 843.000 kuna bespovratnih sredstva, odnosno najviše od svih ostalih na području Istre.

U 2017. predstoji realizacija nekoliko važnih projekata, poput izrade Strategije razvoja turizma i operativnog marketinškog plana središnje Istre. Navedeni dokumenti donijet ce konkretan i detaljan pregled zatečenog stanja, definirati u kojem se smjeru treba razvijati turizam u središnjoj Istri, koje turističke proizvode i koji vid turističke infrastrukture razvijati i plasirati na tržištu, odredit će kompatibilnosti s turizmom na obalnom dijelu Istre te predvidjeti rast turističkog prometa u predstojećih pet godina.

Također, TZ nastavlja s brendiranjem destinacije te daljnjim promoviranjem resursa kojima raspolažu na tom terenu, s posebnim naglaskom na adventure, gastro i kulturne proizvode. U cilju što kvalitetnije pripreme predstojeće turističke sezone, za iznajmljivače će se tijekom veljače organizirati ciklus besplatnih edukacija. Sudjelovanje na edukacijama je besplatno, a dodatne informacije dostupne su putem web stranice www.central-istria.com. Prijave za edukacije zaprimaju se e-mailom na: info@central-istria.com ili pozivom na broj 091 2622 460.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa