Petra i Damir iz Shotokana lani najuspješniji u županiji

0
Damir Barjamović i Petra Zotić
Damir Barjamović i Petra Zotić

Karate klub „Shotokan“ iz Umaga već je dobro poznat po izvrsnim rezultatima koje kontinuirano nižu disciplinirani i marljivi članovi ovoga kluba. Posljednji hvalevrijedni uspjesi zabilježeni su 5. veljače 2017. godine u porečkoj dvorani Žatika, gdje je održano Županijsko prvenstvo u borbama. Istoga dana, na istom mjestu, odabrani su i najbolji karatisti za 2016. godinu na razini Istarske županije te je ovim povodom Umažanin Damir Barjamović proglašen kadetom godine, dok je mlada i perspektivna Umažanka Petra Zotić proglašena Cicibankom godine.

Organizator proglašenja je Karate savez Istarske županije. Natjecateljska komisija KSIŽ-a upisuje rezultate natjecanja iz 13 klubova županije, a bodovanje se vršilo temeljem rezultata na natjecanjima i prvenstvima, ovisno o težini istih. Damir i Petra već dugi niz godina treniraju vrijedno za umaški Karate klub „Shotokan“, čije „boje“ ponosno predstavljaju na svakom natjecanju. Mlada ambiciozna Petra rođena je 2008. godine. Postigla je niz hvalevrijednih rezultata tijekom protekle godine. Tako je Petra druga na državnom te druga na otvorenom prvenstvu Hrvatske CROOPEN-u, koji slovi i kao jedno od najtežih turnira u ovom djelu Europe, na kojem je bilo prijavljeno preko 1.600 natjecatelja. Svakako valja istaknuti Petrino drugo mjesto na regionalnom prvenstvu. Ukupno je na međunarodnim i domaćim turnirima osvojila 11 medalja i to: 1 zlatnu, 5 srebrnih i 5 brončanih.

Damir Barjamović rođen je 2002. godine, a tijekom 2016. godine postigao je niz uspješnih rezultata. Damir je županijski prvak u katama i borbama, prvak regije u dvije kategorije, a osvojio je sve županijske lige i kupove. Na državnom prvenstvu zauzima 5. mjesto, dok na CROOPEN-u zauzima 3. mjesto. Na domaćim prvenstvima i međunarodnim turnirima osvaja 21 medalju i to: 11 zlatnih, 7 srebrnih i 3 brončane. U nedjelju su, osim izvanrednih prestižnih nagrada Petre i Damira, i ostali članovi Karate kluba „Shotokan“ postigli veliki uspjeh.

Na Županijskom prvenstvu u borbama Roan Vižintin je u kategoriji mlađih učenika -30 osvojio broncu, Ian Špelić u kategoriji učenika -38 osvojio je srebro, Veronika Suk u kategoriji učenica open osvojila je broncu, Filip Berber u kategoriji učenika open osvojio je zlato, Saša Prekali u kategoriji mlađih kadetkinja -50 osvojila je srebro, a u kategoriji učenika ekipno Filip Berber, Edin Barjamović i Ian Špelić osvojili su broncu. Karate, kao borilački sport i vještina,  jednakomjerno razvija sve dijelove tijela. Uz simetričan fizički razvoj, karate traži veliku disciplinu, koncentraciju i poštivanje učitelja. Ove karakteristike ga, uz ostale borilačke sportove, atletiku i gimnastiku, čine idealnim za pravilan psihofizički rast i razvoj djece, a naročito djece dobi do 12 godina života. Čestitke Karate klubu „Shotokan“ na izvanrednim rezultatima te promicanju  ovog sporta u svojoj zajednici, kao vida zdravog načina života svih svojih građana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa