Škola plivanja za djecu umaških vrtića oduševila mališane

0
Škola plivanja
Škola plivanja

I ove su godine Dječji vrtić i jaslice “Duga” te Talijanski dječji vrtić “Girotondo”, u suradnji s hotelskom kompanijom Istraturist Umag, organizirali malu školu plivanja gdje su predškolci koji pohađaju sportski program centralnog umaškog vrtića, krenuli sa savladavanjem plivačkih vještina. Škola plivanja započela je 1. veljače, a odvija se za svaku grupu jednom tjedno u jutarnjim satima u hotelu Sol Garden Istra te će trajati sve do travnja.

Velik interes vrtićke djece dokazuje zavidna brojka od 100-tinjak mališana. Školu plivanja koordinira profesor kineziologije Saša Rupena, koji čini i stalni sastav stručnog osoblja naših vrtića, uz pomoć trenera i predškolskih odgajateljica.

„Tijekom ovih susreta djece s bazenom, treneri će raditi na upoznavanju s okruženjem, oslobađanju djece od straha od vode i bazena, djeca će usvojit osnove plivanja, prsnu i kraul tehniku plivanja, igre u vodi i igre na suhom. Svaka će skupina imati pet posjeta bazenu.“ izjavila je ravnateljica Dječjeg vrtića i jaslica „Duga“  Marija Adamović.

„Prvi je sat prošao bolje od očekivanog. Djeca su bila entuzijastična i zadovoljna prvim satom škole plivanja, tijekom kojeg su se upoznavali s okruženjem te privikavali na vodu. Štoviše, na kraju sata, većina djece je teška srca izlazilo iz bazena, a oni koji su na samom početku imali strah od vode, uspješno su ga prebrodili.„ izjavila je ravnateljica Talijanskog dječjeg vrtića „Girotondo“ Ondina Šimičić. Ovaj kratki tečaj plivanja dobar je uvod u pravu, dvotjednu školu plivanja koju početkom ljeta vrtići organiziraju za sve zainteresirane predškolce kod Vila Rite, u prirodnom, morskom okruženju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa