počasna nagrada

Visualia Festival najbolji hrvatski event u 2016. godini

0
S festivala Visualia
S festivala Visualia

Visualia Festivalu dodijeljena počasna Attend nagrada za najbolji hrvatski event u 2016. godini. Visualia Festival dobitnik je Attend nagrade u kategoriji za Najbolji kulturni event i počasnoj kategoriji za Najbolji event 2016. godine. Od ukupno 102 prijavljena događaja, međunarodni stručni žiri je pulski festival svjetla proglasio najboljim festivalom u Hrvatskoj i to zahvaljujući inovativnosti, kreativnosti i učinku koje festival primjenjuje. U zagrebačkom Plaza Event Centru 7. i 8. veljače održavao se RSVP Event Festival koji je u dva dana ugostio više od petsto stručnjaka i predstavnika industrija povezanih s organizacijom događaja.

Jedini regionalni festival specijaliziran za evente u svom drugom izdanju ugostio je brojne inozemne i domaće stručnjake koji su se bavili tehnologijama u event industriji i event turizmom. Dvodnevni program nudio je mnoštvo predavanja, okruglih stolova te radionica usmjerenih na edukaciju i unapređivanje struke iz područja marketinga, odnosa s javnošću, prodaje i digitalnih rješenja. Program se održava po visokim pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a osim ponude stručnih predavanja RSVP festival dodjeljuje i Attend nagrade koje arhiviraju i ističu najkreativnije događaje tokom aktualne godine.

Attend nagrade za najbolja događanja podijeljene su u osam glavnih kategorija i počasnoj kategoriji Najbolji event, o dobitnicima odlučuje peteročlani inozemni žiri sastavljen od profesionalaca iz event, marketing, oglašivačkog i PR sektora te pridodanog člana i predstavnika počasne Attend nagrade za najbolji event godine. Visualia Festival prepoznat je kao inovativan, kreativan i učinkovit festival zbog čega su mu dodijeljene nagrade u dvjema kategorijama, i to u kategoriji za najbolji kulturni event te počasna nagrada za najbolji event godine.

Osim toga i prema pravilima organizatora, iduće godine će se inozemnom žiriju pridružiti i predstavnik i direktor Visualie Festivala te predsjednik udruge Sonitus, Marko Bolković. Visualia Festival je festival svjetla i audiovizualne umjetnosti koji je zaživio 2013. godine u organizaciji pulske udruge Sonitus i koji djeluje u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Pule i Arheološkim muzejom Istre. U četiri godine održavanja, festival je započeo tradiciju prezentiranja modernih radova na području audiovizualne umjetnosti kojima je cilj izbrisati granice između povijesnih i modernih dostignuća te prikazati rezultate takve fuzije kroz drugačije okvire koji će posjetiteljima pružiti nezaboravne doživljaje, emocije i nova iskustva. U tom smislu dodijeljene Attend nagrade su dokaz da Visualia Festival doseže razini europske konkurentnosti i jača destinacijski imidž grada Pule, ali i Hrvatske.

Realizaciju festivala podupiru mnogi domaći sponzori, partneri, a sufinanciran je sredstvima programa Europske Unije programa Kreativna Europa. Pokrovitelji su Grad Pula, Istarska županija, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajedica Istarske županije, Ministarstvo kulture i Ured za udruge Vlade RH. Sponzori su HPB-Hrvatska poštanska banka, Arenaturist, Beck’s, Uljanik, Ara Electronic, IDD Production. Partenri su VisuaLab/EduSplash-multimedijska platforma za edukaciju i razvoj, Udruga Seasplash, Pozitivan ritam i Mijena.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa