nova izdanja

Blagoslovljena: Roman o izazovima obitelji, ljubavi i zajednice

0
Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen
Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen

U izdanju mlade istarske naklade Komoč koruna objavljen je novi roman Natalije Grgorinić i Ognjena Rađena – Blagoslovljena. Riječ je o romanu u kojemu se prelamaju i prepliću izazovi jedne ljubavi, jedne obitelji, jedne zajednice, ali i cijeloga društva; dominantni svjetonazori propituju se iz sasvim osobitih perspektiva troje pojedinaca koji se, svatko na svoj vlastiti način, pokušavaju nositi s činjenicom da se ne može pobjeći od svijeta. Jednako kao što se ne može pobjeći ni od svetosti.

No to ne znači da Juna, Andrej i Ela neće pokušati. U vremenu, u zemlji u kojoj se barata jednom jedinom definicijom vjere, u zemlji u kojoj je nebrojeno definicija grijeha, u kraju svijeta u kojemu je svaki grijeh jedan od sedam, u selu iz kojega se nikada ne može otići, jedna će obitelj otkriti da se ne može voljeti onoga koga se ne može izgubiti, da se ne može vjerovati u ono čega ne može biti, da ono što ne može umrijeti ne može ni živjeti.

Blagoslovljena budi ono uspavano iskonsko, arhetipsko i tjera ga da namjesti postelju, pripremi doručak, opere suđe, tjera ga da bude korisno, da se pokrene, da potegne svoj dio tereta postojanja, da zauzme svoje mjesto u svijetu, zajednici, obitelji, paru... Da pokaže da vjeruje u nas i više nego što mi vjerujemo u njega.

Nakon romana Putanje, koji je ušao uži izbor za T-portalovu godišnju nagradu u 2015. godini čime je po mišljenju stručnog žirija izabran za jedan od jedanest najboljih domaćih romana u tom razdoblju, Blagoslovljena je drugi roman Natalije Grgorinić i Ognjena Rađen u nakladi Komoč korune, a do sada njihov šesti. Grgorinić i Rađen također su autori i dviju zbirku priča, ali i prevoditelji, urednici, te voditelji Knjižnice i književnog svratišta Zvona i nari u Istri, u Ližnjanu, gdje žive i rade zajedno sa svojim sinom Ljubomirom. Blagoslovljena je izišla u nakladi Komoč korune, u studenom 2016. na 443 stranica mekog uveza s klapnama. Cijena joj je 87 kuna.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa