Nakon dvije godine bijega u Šišanu uhićen pedofil iz Trsta

0
Bruno Cliselli (foto: Talijanska policija)
Bruno Cliselli (foto: Talijanska policija)

U Šišanu kraj Pule uhićen je Bruno Cliselli (74), koji je u susjednoj Italiji osuđen na sedam godina i tri mjeseca zatvora zbog pedofolije, piše Il Piccolo 11. siječnja. Nalog za uhićenje Clisellija, inače iz Trsta, izdale su talijanske vlasti iz Gorizie, a uhićenje je izvedeno kroz međunarodnu suradnju hrvatske i talijanske policije te Interpola, i to nakon dvije godine bijega.

Naime, prema pisanju Il Piccola, 8. veljače Clisellijev prijatelj krenuo je na sastanak s njime, no na automobil mu je ugrađen GPS lokalizator. Podaci su potom proslijeđeni hrvatskoj policiji koja je uhitila Clisellija, dok se njegov prijatelj mogao vratiti u Italiju. Cliselli trenutno u Puli čeka izručenje Italiji.

Uhićenju je doprinijela činjenica što je Cliselli bio ljubitelj jedrenja, pa su se najviše „češljale“ upravo lokacije uz more, piše Il Picollo. Cliselli je osuđen zbog „ponovljenih i teških epizoda seksualnog nasilja na štetu maloljetne osobe koja u trenutku počinjenja nije navršila deset godina“. Nemili dogođaji odigrali su se na plovilu 2007. i 2008. godine u mjestu Grado. (K.S.R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa