Cappelli obišao Hotel Peteani, knjižnicu, Veliko kupatilo i šoht

0
Gari Cappelli, Serđo Peteani, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković, Tulio Demetlika i pomoćnik ministra Robert Tender
Gari Cappelli, Serđo Peteani, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković, Tulio Demetlika i pomoćnik ministra Robert Tender

Ministar turizma Gari Cappelli posjetio je 13. veljače Grad Labin i pri tom razgledao Hotel Peteani, Gradsku knjižnicu, Polivalentnu dvoranu, Veliko kupatilo i šoht. Njegov domaćin bio je gradonačelnik Tulio Demetlika, a pratili su ga djelatnici Upravnog odjela za turizam Istarske županije i stranački kolege iz županijskog i gradskog odbora HDZ-a.

Serđo Peteani, vlasnik Hotela Peteani, u razgovoru s ministrom spomenuo je da su sve sobe bukirane, na što mu je ministar čestitao i rekao da zahvaljujući ovakvim investicijama konačno možemo prestati govoriti o turističkoj sezoni i početi govoriti o cjelokupnoj turističkoj godini.

„Neki hoteli koji su na moru sada su zatvoreni, a ovaj je pun i to je dokaz da ne treba sve biti na moru. Istra je prije puno godina pokrenula taj oblik obalno – kontinentalnog turizma i drago mi da mogu reći da se takav oblik turizma širi na cijelu Hrvatsku“, kazao je ministar.

Gradonačelnik ga je upoznao s rezultatima u očuvanju rudarske baštine te planovima za njezinu daljnju obnovu i turističku valorizaciju. To se prije svega odnosilo na obnovu izvoznog tornja - šohta, za što predstoji dobivanje građevinske dozvole i obnovu Velikog kupatila i Lamparne, za što će Grad kandidirati glavni projekt  na natječaj Ministartsva turizma.

„Ovo je klasični primjer dobrog upravljanja turstičkom destinacijom. Pratit ćemo ovaj projekt jer je u skaldu s onim što mi hoćemo, a to je da stvaramo turističke proizvode koji će gosta privući da potraži smještaj u pojedinoj destinaciji. Osim toga, Rabac je na četiri – pet kilometara odavde i mnogi koji borave u njemu naći će interes da posjete ovo mjesto koje će biti spoj industrijske povijesti i kulture“, kazao je ministar Gari Cappelli. (Tekst i foto: Robi Selan)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa