župan flego

U proteklih mjesec dana Istra povukla 114 milijuna kuna iz EU fondova

0
 Do sada je sveukupno realizirano čak 509 međunarodnih projekata, rečeno je na prijemu
Do sada je sveukupno realizirano čak 509 međunarodnih projekata, rečeno je na prijemu

Istarski župan Valter Flego upriličio je 15. veljače u sjedištu Istarske županije u Puli, prijem za projektni tim koji je radio na projektu opremanja dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Opće bolnice Pula. Naime, za spomenuti je projekt OB Pula dobila 38.4 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova, odnosno 99,9 posto ukupne vrijednosti investicije.

Prijemu su prisustvovali načelnik Županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Grozić-Živolić, pročelnica UO za međunarodnu suradnju i europske poslove Patricia Bosich, ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić sa suradnicima, voditeljica Odsjeka za informiranje, međunarodnu suradnju i europske politike Grada Pule Kristina Fedel Timovski, te viša stručna suradnica za međunarodne projekte iz Istarske županija Maša Mihelić.

Obraćajući se prisutnima, župan Flego se zahvalio svima koji su bili uključeni u pripremu i pisanje ovog vrijednog projekta, koji će dodatno unaprijediti zdravstvenu skrb na području Istarske županije. „Samo u proteklih mjesec dana Istra je povukla 114 milijuna kuna iz EU fondova za Bolnicu, Sveučilište i revitalizaciju istarskih kaštela. Do sada smo uspješno realizirali čak 509 međunarodnih projekata što je potvrda da znamo iskoristiti financijske mogućnosti koje nam pružaju vanjski izvori financiranja.

Ovaj potonji, bit će nam dodatni vjetar u leđa za nadolazeće razdoblje te će poslužiti kao odličan primjer kako nastaviti raditi“, naglasio je župan Flego dodajući kako je važno već danas znati koji su nam prioriteti kako bi spremno dočekali natječaje za EU fondove. Ravnateljica pulske bolnice dr. Irena Hrstić zahvalila se djelatnicama iz Istarske županije i Grada Pule, koje su pomogle u pisanju projekta, dodajući kako bolnici sada predstoji veliki posao oko nabave opreme.

Prema njezinim riječima, rok za provedbu projekta je travanj 2018. godine. Također, podsjetila je na vrijedan županijski projekt „Love Your Heart“ ujedno prvi projekt u RH u kojemu su sredstva iz EU fondova korištena za unapređenje zdravstvene preventive. Projektom je osnovan Centar za prevenciju kardiovaskularnih bolesti u Istarskim domovima zdravlja, prvi takav centar u Hrvatskoj.

Kako je rečeno tijekom prijema, realizacijom projekta opremanja dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije očekuje se bolja protočnost pacijenata i efikasnija obrada, objedinjavanjem više dijagnostičkih postupaka u jednom danu. Time se skraćuje vrijeme od početka tegoba do postavljanja dijagnoza, smanjuju se liste čekanja, broj dana bolničkog liječenja i stopa bolovanja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa