Jakovčić o dijalogu u vlasti i opozicije u Albaniji

0
Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

Sudjelujući u raspravi na plenarnoj sjednici u Strasbourgu 15. veljače, a na temu Izvješća o Albaniji zastupnik Ivan Jakovčić (IDS-ALDE) pozdravio je uspostavu dijaloga između albanskih vlasti i opozicije te izrazio nadu u nastavak implementacije započetih reformi koje tu zemlju vode prema članstvu u EU.

“Dijalog uspostavljen među političkim strankama u Parlamentu, dijalog između vlasti i opozicije, omogućio je pozitivnu raspravu u Europskom parlamentu o europskom putu Albanije. To je naša ključna poruka albanskim političarima”, rekao je Jakovčić. Europski parlament sada očekuje  implementaciju započetih ustavnih promjena, ali i nastavak borbe protiv korupcije te poštivanje manjinskih prava i slobode medija, kaže Jakovčić. Očekivane rezultate bit će moguće postići nastavi li se dijalog na političkoj sceni u Albaniji.

“Podupirem novu inicijativu o Jadranskoj trilaterali između Hrvatske, Albanije i Crne Gore kao i doprinos Albanije u okviru Strategije EU za jadransko-jonsku makroregiju. Očekujem nastavak implementacije reformi koje Albaniju vode prema članstvu u EU”, zaključio je Jakovčić u obraćanju na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa