pula

Pijan prošao kroz crveno, lovila ga policija, suputnik skinuo gaće

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Na raskrižju Tomasinijeve i Budicinove ulice u Puli 17. veljače oko 2 sata vozač BMW-a, pulskih registarskih oznaka prošao je kroz raskrižje dok mu je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo, a potom se nije zaustavio na svjetlosne i zvučne signale policijskog vozila, već je povećao brzinu kretanja. Prilikom bijega, vozač je počinio nekoliko prometnih prekršaja, a kada su ga policijski službenici zaustavili u Ulici Veruda, utvrdili su da se radi o 21-godišnjaku, koji je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2.22 promila.

Nakon što mu je priopćeno da će biti smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, njegovi suputnici počeli su narušavati javni red. Drugi mladić, također 21-godišnjak, skinuo je gaće i vikao, dok je 20-godišnja djevojaka vrijeđala i omalovažavala policijske službenike. Oboje su uhićeni, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je 21-godišnjak bio pod utjecajem alkohola od 1.39 promila, a djevojka od 2.22 promila.

Protiv njih se podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok se protiv vozača podnosi optužni prijedlog radi počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a izrečena mu je i mjera opreza zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od osam dana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa