Indeks razvijenosti gradova i općina: Umag u najvišoj petoj skupini

0
Umag iz zraka
Umag iz zraka

U okviru FINA-ine analize i usporedbe rezultata poduzetnika sa sjedištem u gradovima i općinama Republike Hrvatske, od ukupno 556 gradova i općina, 26 je svrstano u najvišu, petu skupinu, prema indeksu razvijenosti. U najboljoj skupini po indeksu razvijenosti, nalazi se i Grad Umag.

Naime, prema indeksu koji je uveden radi što objektivnijeg mjerenja stupnja razvijenosti svih jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj, u petoj skupini jedinica koje imaju vrijednost indeksa razvijenosti veći od 125 %, Umag zauzima zavidno 3. mjesto, i to ispred Krka, Poreča, Rovinja, Opatije pa čak i Dubrovnika. Na razini Istarske županije Umag zauzima visoko 2. mjesto. Grad Umag tako bilježi jedan od najvećih indeksa razvijenosti (135,34 %), u kojem je u 2015. godini sjedište imalo 946 poduzetnika sa 3.357 zaposlenih.

Navedeni podaci potvrđuju da se Grad Umag nalazi na samom vrhu ljestvice najrazvijenijih i najpoželjnijih gradova za život u Republici Hrvatskoj. Umag se, kao jedan od vodećih pokretača razvoja, u zadnjih osam godina kontinuirano i ubrzano razvija i raste. Spomenuti razvitak plod je rada svih odgovornih i marljivih sugrađana koji su zalaganjem i bezuvjetnom ljubavi prema svome kraju izgradili grad po mjeri i na ponos svih nas, stoga nas neizmjerno veseli što je postignuti rezultat zapravo odraz savjesnog i odgovornog upravljanja resursima, kao i kvalitetnog rada naših poduzetnika i gospodarstvenika, poručili su iz Grada Umaga.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa