Bina Istra donirala 500 tisuća kuna vrijedan ultrazvučni aparat za liječenje djece

0
Primjena doniranog ultrazvučnog aparata u KBC-u Rijeka
Primjena doniranog ultrazvučnog aparata u KBC-u Rijeka

Bina-Istra je 20. veljače donirala Kliničkom bolničkom centru Rijeka  ultrazvučni aparata za liječenje djece  sa srčanim bolestima vrijedan 500 tisuća kuna. Osim u pedijatrijskoj kardiologij, ultrazvučni aparat će naći primjenu i u liječenju odraslih.  

Sredinom 2016. godine, Bina-Istra je zajedno sa Istarskom i Primorsko goranskom županijom pokrenula humanitarnu akciju „Za zdravlje djece“ kako bi se doprinijelo poboljšanju zdravstvene njege koju pruža dječja bolnica Kantrida.

Pored pokroviteljstva predsjednice RH, župana Istarske i Primorsko-goranske županije, podršku ovom projektu dali su istaknuti sudionici društvenog i gospodarskog sektora.

Uspješnoj realizaciji projekta doprinio je veliki Maestro Jose Carrerasa, koji je svojom izvedbom u pulskoj Areni priredio večer za pamćenje, a svakako i svi sponzori i donatori koji su podržali ovu akciju sudjelovanjem u humanitarnom koncertu. Prikupljenim iznosom od 500 tisuća kuna osiguran je nužno potrebnog aparat i oprema za pomoć u liječenju djece koja boluju od teških kardioloških bolesti.

„Bina-Istra kroz svoj rad nastoji poticati društveno odgovorno poslovanje, a naročito projekte koji su usmjereni za dobrobit šire lokalne zajednice. Već tradicionalno, svake godine se odlučujemo za jedan ključni projekat kojeg nastojimo realizirati zajedno s našim poslovnim partnerima i vrijednim suradnicima. Vođeni načelima našeg godišnjeg programa održivog razvoja, koji je posebno usmjeren prema zdravlju i edukaciji djece, odlučili smo ovaj put našu pomoć usmjeriti prema bolnici Kantrida u Rijeci“, kazali su prdstavnici Bina-Istre prilikom primopredaje.

U sklopu Kliničkog bolničkog centra Rijeka godišnje se liječi i prati preko 3.500 dojenčadi, djece i odraslih, a svake godine taj broj raste, obzirom da su kardiovaskularne bolesti najveći  uzrok smrtnosti u razvijenim zemljama.

Na donaciji ultrazvučnog aparata KBC-u Rijeka

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa