Koncertom folkloraša iz Čačka i Vrnjačke Banje do snažnijeg prijateljstva

0
KUD Čačak
KUD Čačak

Povodom humanitarnog koncerta Kulturno-umjetničkih društava Milisav Petrović-Čačak i Vrnjačka Banja, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, zajedno sa svojim zamjenikom Nikom Čančarevićem, pročelnikom za društvene djelatnosti Slavišom Šmalcem, v.d. ravnateljicom POU „Ante Babić“ Tatjanom Vujić te predsjednikom Vijeća srpske nacionalne manjine i SKD „Prosvjeta“ Umag Cvetkom Jovanovićem, 25. veljače u prostorijama POU „Ante Babić“ Umag ugostio je delegaciju Grada Čačka, Grada Vrnjačke Banje i Udruge hrvatsko-srpskog prijateljstva iz Rijeke.

Bassanese je svima zaželio srdačnu dobrodošlicu te upoznao goste s kulturom, poviješću i znamenitostima Umaga, grada u kojemu su raznolikost i multikulturalnost vrijednosti koje se već stoljećima baštine te prenose na mlađe naraštaje. Gosti su upoznati i s mnogobrojnim razvojnim  projektima te manifestacijama u gradu, kao i sa suradnjom u okviru Vijeća srpske nacionalne manjine. Gradonačelnik je istaknuo kako Grad Umag i srpska nacionalna manjina odlično surađuju te kako na svakodnevnoj bazi nastavljaju jačati i razvijati međusobne odnose. Upravo je u tom kontekstu nastala volja i želja  za organizacijom kulturno-umjetničke večeri u Umagu, a čiji je prihod u cijelosti namijenjen za nabavku radiološke opreme za umaški Dom zdravlja.

Nakon prijema gradonačelnika, u večernjim satima su, u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Umaga i Udruge hrvatsko-srpsko prijateljstvo iz Rijeke, a pod pokroviteljstvom Grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, POU „Ante Babić“ Umag i KUD „Vrnjačka Banja“, nastupili  članovi KUD Milisav Petrović-Čačak i KUD Vrnjačka Banja. Publika je uživala kako u izvedbi talentiranih umjetnika, tako i u raskoši kostima i narodnih nošnji te bolje upoznala običaje i tradiciju gradova Čačak i Vrnjačka Banja. Ovom je prilikom prikupljeno 2.560 kuna za radiološki uređaj.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa