Labinski Dom za starije osobe bit će gotov do 2020. godine

0
Izgled budućeg Doma za starije osobe
Izgled budućeg Doma za starije osobe

Dom za starije osobe u Labinu mogao bi biti gotov do 2020. godine, a cijena smještaja kretat će se između četiri i šest tisuća kuna mjesečno, kazao je gradonačelnik Tulio Demetlika odgovarajući Aldi Miletić iz HSU-a, koja je upit postavila napomenuvši da je njezina stranka nezadovoljna brzinom kojom se taj projekt realizira. 

Procedura je zapela na otkupu jedne parcele zemljišta, koju jedan od suvlasnika ne želi prodati. Grad je dobio lokacijsku dozvolu, na što se suvlasnik žalio, a žalbu trenutačno rješava Viši upravni sud u Zagrebu. Demetlika očekuje rješenje u korist Grada, nakon čega se može pokrenuti izvlaštenje. 

Grad je do sada otkupio 6,5 tisuća četvornih metara zemljišta po 36 eura, odnosno platio oko 17,5 milijuna kuna. Procjenjuje se da će projekt u konačnici stajati oko 40 milijuna kuna.

Izgradnja Doma za starije osobe lajtmotiv je i nepresušna tema za kritiziranje Klaudiju Korvi iz Nezavisnih zajedno, pa ni ovaj put nije propustio zbog toga izaći za govornicu. Napomenuvši da je projekt ušao u proračun još 2005. godine, kazao je da tih nedostajućih dvije tisuća četvornih metara zemljišta nije bila nepremostiva prepreka te da je samo poslužila kao opravdanje za kašnjenje. (Tekst i foto: Robi Selan)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa