Zagrebački antifašisti posjetili Pazin

0
Antifašisti u Pazinu
Antifašisti u Pazinu

Povodom održavanja 8. Dana antifašizma u Opatiji, članovi Zajednice Udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije i Grada Zagreba posjetili su 2. ožujka Pazin. Susreli su se u velikoj vijećnici gradske uprave s pazinskim gradonačelnikom Renatom Krulčićem, zatim s Josipom Slokovićem iz Udruge antifašista Pazin te s predsjednikom UABA grada Pule Liviom Blaškovićem.

Gradonačelnik je pozdravio goste, zaželio im dobrodošlicu te naglasio kako je antifašizam utkan u same temelje Europske unije, te da je Pazin grad koji živi i njeguje antifašizam, jednakost, toleranciju, poštovanje i slobodu. Tajnik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Jug Zagreb, Stjepan Šafran, istaknuo je kako je povod njihovog dolaska u Pazin davanje počasti gradu Pazinu te njegovim građanima, ali i građanima Istre, koji su 1943. godine sudjelovali u donošenju povijesnih Pazinskih odluka.

Predsjednik Udruge antifašistički boraca i antifašista Grada Pule Livio Blašković, istaknuo je da je danas jako bitno sačuvati i razvijati antifašizam te da njihova Udruga svake godine posjećuje pulske osnovne i srednje škole kako bi antifašizam prenijeli i na mlađe generacije. Nakon susreta, zagrebački su se antifašisti uputili u Park narodnog ustanka gdje su položili vijenac na spomenik palim borcima u borbi protiv fašističkog okupatora.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa