Poreč po kvaliteti i broju manifestacija vodeći na Jadranu

0

„Poreč se u zadnjih nekoliko godina etablirao kao destinacija koja je prepoznala pozitivan efekt privlačenja velikog broja novih gostiju u destinaciju organizacijom velikih evenata“, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik na konferenciji za novinare održanoj 8. ožujka u sjedištu TZ-a, kojom je najavio brojne velike manifestacije koje će se ove godine održati u našem gradu.

„Kada pogledamo samo posljednje dvije kalendarske godine uveli smo čak 20 novih projekata na području manifestacija. Činjenica da radimo na poticanju produženja turističke sezone nije novost, ali možda nedovoljno ističemo podatak da se čak 25 od 30 manifestacija dešava u terminu pred i posezone što je u potpunosti u skladu sa strategijom razvoja Hrvatskog turizma odnosno projektom Hrvatska 365. Sigurni smo da je Poreč jedina destinacija u Hrvatskoj koja potiče više mega evenata u jednoj kalendarskoj godini, te se time svrstavamo u Top Turističke destinacije na Jadranu“, rekao je Velenik.

Zatim je predstavio sve manifestacije koje će se održati tijekom godine i to redom:

Europsko prvenstvo u Twirlingu – 12.04.-16.04.

Twirling je složena sportska disciplina koja sadrži elemente akrobatike, plesa i manipulacije štapom, a postaje sve popularnija u zadnje godine. Manifestacija koju će Poreč po prvi puta ugostiti, a planira se uz atraktivan program realizacija 10.000 noćenja u terminu predsezone. Natjecatelji su mahom gosti naših glavnih emitivnih tržišta, pa će to biti odlična promocija Poreča i Poreštine u vrijeme Uskršnjih blagdana.

Tour of Croata – 22.04.

Međunarodna biciklistička utrka koja na najbolji mogući način povezuje sport i turizam. Ovom bike utrkom zaključujemo ciklus biciklističkih utrka (Laguna Poreč Grand Prix, Trofej Poreča, Istarsko Proljeće), a Poreč se pozicionira kao bike friendly destinacija, te baza za cestovne zimske pripreme ekipa i pojedinaca svih dobnih skupina i kategorija. Bike turizam je jedan od glavnih proizvoda u strategiji razvoja destinacije Poreč.

ESDU 2017. (22.05.-28.05.) 

Europsko prvenstvo u plesu zasigurno je manifestacija koja ima potencijal mega eventa, a svake godine organizator u destinaciju dovede više od 4.000 učesnika, te još 2.000 pratitelja koji ostvare više od 20.000 noćenja. U projektu su angažirani svjetski koreografi i suci, a revija odnosno Star night show, prikazuje vrhunske plesne koreografije. Cilj manifestacije je brendirati Poreč kao destinaciju koja u predsezoni okuplja mlade plesače i umjetnike iz cijelog svijeta.

World Tour Match Race – 26.05.-28.05.

Najpoznatija međunarodna utrka katamarana po prvi puta gostuje u našoj destinaciji, a Poreč postaje jedna od 12 svjetskih destinacija koja ugošćuje ovo prestižno natjecanje. Event će biti pravi mamac za medije s obzirom na popularnost utrke u svjetskim razmjerima, a uz takmičenje se priređuje niz popratnih aktivnosti (koncerti, gastro ponuda, after party i sl.). Strategija razvoja destinacije podrazumijeva poticanje sportova na moru i to je definitivno kruna naših nastojanja da ovakvo prestižno natjecanje dovedemo u Poreč.

Rise Up – glazbeni festival – 09.06.-11.06.

Manifestacija bi po konceptu, te atraktivnosti izvođača trebala biti motivom dolaska novih gostiju u Poreč, a već u ovom trenutku smijemo najaviti nastupe vrlo poznatih svjetskih izvođača iz USA i Engleske. Koncept festivala je brendiranje Poreča kao mjesta vrhunske zabave u predsezoni. U sklopu festivala bit će organizirane aktivnosti za zabavu gostiju kao što je let balonom na topli zrak te ručak i večera sa Masterchefom.

Swatch Beach Volleyball Major – 27.06.-02.07.

Manifestacija koja se već prve godine nametnula kao vodeći projekt u destinaciji ponovno će okupiti elitu svjetskog beach volleyballa na jednom mjestu ali i predstaviti Poreč kroz PR kampanju na našim glavnim emitivnim tržištima. Nagradni fond je 600.000 USD, a Poreč postaje jedna od 4 svjetske destinacije u Beach Volleyball-u. S obzirom da je Beach Volley naročito interesantan populaciji mlađe životne dobi naša destinacija prikazuje se kao mjesto vrhunske zabave i sporta, a vrlo važna je i činjenica da je vanpansionska potrošnja u vrijeme održavanja vrlo izražena, te manifestacija djeluje pozitivno na cjelokupnu privredu Poreštine.

Poreč Open Air Festival  (lipanj-rujan)

Festival koji je već u 2016. godini  postao vodeći sadržaj za zabavu gostiju u destinaciji po kvaliteti programa te činjenici da uključuje nekoliko gradskih lokacija. Organizator će kroz svakodnevni program nastojati prikazati Poreč kao mjesto vrhunske zabave i animacije. Predviđeni programi su: street performance, street music, kino i teatar i special events.

MTV Summerblast – 25.08.-26.08.

Dvodnevni glazbeni festival koji će ugostiti vrhunske međunarodne glazbenike na jedinstvenoj pozornici u uvali Peškera sa kulisom starih gradskih zidina te UNESCO-ovim spomenikom kulturne baštine Eufrazijevoj bazilici. Savršen vikend uz vrhunsku produkciju stvoren za zatvaranje glavne turističke sezone 2017. bit će zasigurno događaj koji će biti motivom dolaska novih gostiju u destinaciju Poreč.

OFFSHORE WORLD CHALLENGE – 13.09.-16.09.

Manifestacija koja se bavi popularizacijom ovog iznimno atraktivnog sporta, te zaštitom mora i morskih resursa sjeverozapadne obale Istre. Cilj je uvođenje ribolovnog turizma kao novog proizvoda u turističko-sportsku ponudu Poreča  tijekom cijele kalendarske godine. Manifestacija je već u 2016. godini bila odlično posjećena, a dodatni sadržaji poput gastro večeri u nekoliko restorana na Porečkoj rivi sa uključivanjem naših renomiranih vinara su podigli visoko ljestvicu posezonskog sadržaja u destinaciji.

European Choir Games – 09.09.-09.10.

Međunarodno natjecanje zborova – Natjecanje koje će u Poreč dovesti više od 1.000 pjevača različitih dobnih skupina, a koji će uz obvezni dio natjecanja pružiti i odličan zabavni program uzduž cijele starogradske jezgre. Poreč svojom logistikom pruža odlične uvjete za ovakvu vrstu natjecanja, a želja nam je da kroz naredne godine ovo natjecanje postane tradicionalno samim time što ostvaruje značajan turistički promet u posezoni (oko 15.000 noćenja).

„Očekujući odličnu turističku sezonu spomenuti projekti će zasigurno učiniti razliku spram sličnih destinacija na Jadranu, a Poreč pozicionirati kao najpoželjniju destinaciju ljetnog odmorišnog turizma. Slogan vizualnog identiteta – „Ti nas upotpunjuješ“ – potvrđuje upravo veliki entuzijazam i sinergiju svih involviranih u turizam da našim gostima pružimo nezaboravne trenutke u Poreču. Još bi jednom spomenuo sinergiju privatnog i javnog sektora bez koje ovakvi projekti ne bi bili mogući“, zaključio je Velenik.  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa