Dan sporta

Nagrađeni najuspješniji sportaši i sportašice Poreča

0
Svi nagrađeni
Svi nagrađeni

Kuglačica Nataša Ravnić-Gašparini, kickboxer Amel Dizdarević, kuglačice Kuglačkog kluba Istra, te boćari Boćarskog kluba Istra Poreč, najuspješniji su sportski pojedinci i kolektivi Poreča za 2016. godinu u četiri najatraktivnije kategorije - sportašica, sportaš, ženska i muška ekipa, prema glasovanju predstavnika Grada Poreča, Sportske zajednice, sportskih aktivista i novinara. Rezultati su svečano obznanjeni sinoć, u utorak, 14. ožujka u gradskom kazalištu na tradicionalnoj svečanosti Dan porečkog sporta.

Put do nagrada

Nataša Ravnić-Gašparini iz Kuglačkog kluba Istra drugu je godinu za redom proglašena prvom damom porečkog sporta, i to nakon što je isto ponovila i na županijskoj razini početkom ove godine. Članica Kuglačkog kluba Istra, Ravnić-Gašparini protekle je godine osvojila brončanu medalju pojedinačno na Svjetskom prvenstvu u Novigradu, dok je na prvenstvima Hrvatske osvojila zlatnu medalju u parovima, dvije srebrne, pojedinačno i u tandemu, te je zauzela 3. mjesto u poretku za najbolju kuglačicu Prve hrvatske kuglačke lige u sezoni 2015./2016. Nakon jesenske polusezone 2016./2017. Ravnić-Gašparini zauzela je 1. mjesto u poretku za najbolju kuglačicu Prve hrvatske kuglačke lige. Najbolji sportaš Amel Dizdarević se pak, može se pohvaliti da je kao član hrvatske reprezentacije, u disciplini K-1 do 60kg nastupio na Europskom prvenstvu u Mariboru, dok je na prvenstvima Hrvatske osvojio zlatnu medalju u disciplini K1 (do 60kg), srebrnu medalju u low kicku (do 60kg) i brončanu medalju u full contactu (do 63,5 kg). Dizdarević je član Kickboxing kluba King Poreč.

U sastavu Kuglačkog kluba uz Ravnić-Gašparini su još i kapetanica Marijana Liović, Snježana Kramar, Vjera Mušković, Tatjana Oštrina, Marija Liović, Katja Oplanić, Biserka Perman, Ivana Pavić, Sendy Jelenić, Valentina Pavlaković, Nikolina Pavlaković i trenerica Ružica Močibob. Članovi nagrađene boćarske momčadi su kapetan Elvis Smolica, Dražen Puniš, Nenad Tadić, Nikola Hrelja, Ivan Laković, Ivan Lukšić, Stiven Benolič, Aleksandar Blažević, Antonio Rioža, Toni Mendiković, Đordano Ferenac i Joško Mardešić,  prošlosezonski članovi Darijan Živolić, Igor Vretenar, Nini Strinić i Martin Zdauc i trener Vladimir Čuš.

Osim ovih, dodijeljen je niz vrijednih nagrada i priznanja porečkim sportašima i sportašicama. Do njih se dolazi putem nominacija koje vrši Povjerenstvo, kojeg čine predsjednik i tajnica Sportske zajednice Grada Poreča,

predstavnik medija koji prati sport, sve na temelju postignutih rezultata i uspjeha ostvarenih na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a kandidature potvrđuje Izvršni odbor Sportske zajednice. O kandidatima je putem glasačkih listića glasao ocjenjivački sud kojeg su činili gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika Grada Poreča, pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti i sport, tajnica, članovi Izvršnog i Nadzornog odbora Sportske zajednice, te predstavnici elektronskih i pisanih medija s područja Grada.

Laureati i OK Poreč, Matošević, Močibob i Milić

Najaktivnijom sportskom udrugom proglašen je Odbojkaški klub Poreč, za koga je nagradu preuzeo predsjednik Robert Momić. Odbojkaški klub Poreč jedan je od najmasovnijih i najaktivnijih sportskih klubova u Poreču, koji je iz svojih redova iznjedrio hrvatske reprezentativke Vedranu Jakšetić i Rene Sain. Klub je protekle godine nastupio na službenim međunarodnim natjecanjima, europskom Challenge kupu i srednjeeuropskoj ligi, a u Prvoj A hrvatskoj ligi stigao je do finalne serije doigravanja za naslov prvakinja Hrvatske, dok je druga ekipa kluba osvojila naslov prvakinja u Drugoj ligi – zapad i time se plasirala u Prvu B ligu – zapad u kojoj se ove sezone uspješno natječe.

Nagradu za najboljeg sportskog djelatnika osvojila je Ana Marija Matošević, tajnica Ženskog rukometnog kluba Poreč, koja je uvelike doprinijela razvoju porečkog ženskog rukometa, dok je titulu za najboljeg trenera osvojila Ružica Močibob iz Kuglačkog kluba Istra.

Uručene su i nagrade perspektivnim mladim sportašima i sportašicama, a to su Diego Žužić (Golf klub Parentium), Toni Gmitrović (Hrvački klub Poreč), Matej Rapić (Jedriličarski klub Horizont Poreč), Emma Berta Bočkor (Karate klub Finida), Flavia Paliaga (Karate klub Finida), Sonja Rajko (Karate klub Finida), Eva Leona Komšić (Kickboxing klub King), Vito Glavičić (Kickboxing klub King), Lara Knapić (Klub ritmičko-sportske gimnastike Poreč), Aleksandra Stević (Klub za daljinsko plivanje Poreč), Edi Hadžić (Klub za daljinsko plivanje Poreč), Zoe Marie Baldo (Mačevalački klub Špada), Petar Cukrov (Mačevalački klub Špada), Valentina Duspara (Odbojkaški klub Poreč), Moreno Car (Rukometni klub Poreč), Filip Perić (Rukometni klub Poreč), Gregori Udovičić (Sportsko-ribolovno društvo Zubatac), Oleksandra Olynikova (Teniski klub Pro 2000), Alen Bill (Teniski klub Pro 2000), Mario Pauletić (Veslački klub Adriaco), Valentnina Pavlaković (Ženski kuglački klub Istra), Katja Oplanić (Ženski kuglački klub Istra), Nikolina Pavlaković (Ženski kuglački klub Istra), dok je za najperspektivnijeg sportaša godine proglašena Mare Milić iz Jedriličarskog kluba Horizont Poreč.

Dobitnik nagrade za životno djelo Valentino Babić

Vrijedna nagrada za životno djelo u području sporta dodijeljena je Valentinu Babiću, dugogodišnjem sportskom djelatniku iz Poreča. Kako je rečeno u obrazloženju, Babić je 1996. bio jedan od osnivača obnovljenog Plivačkog kluba Poreč, kojem je narednih deset godina obnašao dužnost potpredsjednika, dok je 2004. bio i jedan od osnivača obnovljenog Vaterpolskog kluba Poreč u kojem od prvoga dana pa i danas obnaša dužnost predsjednika, a veliki dio tog perioda i glavnog trenera u klubu. Porečki vaterpolski klub je na čelu s Babićem u proteklih 13 godina aktivnosti ostvario niz uspjeha u seniorskom i mlađim dobnim uzrastima na razini istarsko-primorske regije, te na brojnim turnirima u Istri, Primorju, Dalmaciji i slovenskom primorju, usprkos nedostatku pravog bazena u gradu, pa klub trenira i igra na improviziranom vaterpolskom igralištu na Gradskom kupalištu.

Nagrade su sportašima uručili zamjenik gradonačelnika Loris Peršurić i zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović, predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus, predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Alfredo Mendiković, direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik, dopredsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Dalibor Jakovčić, te član njenog Izvršnog odbora Vladimir Levak.

Zamjenik gradonačelnika Loris Peršurić rekao je kako se često čuje da je Poreč grad sporta - zbog bogate sportske infrastrukture, dobrih uvjeta i brojnih sportskih manifestacija.

- Poreč je grad sporta zbog vas. Vas, koji svojim uspjesima ispisujete važne stranice u povijesti našega grada,

vas koji ste najbolji ambasador svoga grada gdje god da se pojavite, vas koji bavljenjem sportom činite ovaj grad boljom sredinom za život od malih nogu. Zato smo se danas ovdje i okupili - kako bismo proslavili sportske uspjehe, ali prije svega vas sportaše, trenere, obitelji i prijatelje koji su vam na sportskom putu najveća podrška, pritom obećavši i stalnu podršku Grada svim sportašima, udrugama i klubovima u osiguranju najboljih uvjeta za bavljenje sportom.

Druženje sportaša i uzvanika na svečanosti nastavilo se uz zakusku u foajeu kazališta. (Foto: Bernard Ritoša)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa