pjesma o istri

Valić: Prvi smo obradili svih pet Nazorovih kitica

0
Denis Diković i Serđo Valić
Denis Diković i Serđo Valić

“Pjesma o Istri” – novi je uradak Serđa Valića koji se ovih dana snima u studiju, a riječ je o pjesmi nastaloj u suradnji s filipanskim kantadurom Denisom Dikovićem i obitelji Pernić, poznatim istarskim glazbenicima. Riječ je o antologijskoj pjesmi čiji tekst potpisuje Vladimir Nazor, a glazbu Ivan Matetić Ronjgov i koja je do sada doživjela puno obrada, ali ova najnovija, kako nam otkriva Valić ima jednu posebnost.

-To je prva obrada koja uključuje svih pet kitica originalne Nazorove pjesme. Ne znam iz kojeg razloga, u dosadašnjim je izvedbama bilo obrađeno samo četiri kitice, a mi smo odlučili otpjevati pjesmu sa svih pet izvornih kitica i tako dobili jednu potpunu obradu pjesme ovog našeg poznatog književnika. Suradnju s kantadurom Dikovićem i obitelji Pernić, Markom, Brankom i Milošem planiram već duže vrijeme i u dogovoru sa aranžerom pjesme, Maurom Giorgijem, osjetili smo da je ovo prava pjesma i pravi trenutak za udruživanje snaga, kaže Valić.

Kako dodaje, uz Pernićeve svirke na svom istarskom instrumentariju (roženice, mih, trieština, bajs, bombardin, violin, klarinet i druge) i Dikovićev narodni, kantadurski tenor, koji pjeva na način kako su pjevali naši stari, najbolje su dočarali sliku Istre i ljubav prema njoj.

Snimanje pjesme ovih se dana dovršava u studiju, nakon čega će emitiranje krenuti na svim istarskim radijskim postajama, a za ovu, svojevrsnu himnu Istri u uskoro je u planu je i snimanje pratećeg videospota.

Serđo Valić i Pernići

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa