Daniele Kumar kandidat IDS-a za načelnika Općine Medulin

0
Daniele Kumar
Daniele Kumar

Daniele Kumar kandidat je IDS-a za načelnika Općine Medulin na predstojećim lokalnim izborima, jednoglasno je odlučeno na održanoj sjednici Predsjedništva IDS-a. Na istoj je sjednici kao kandidat za zamjenika načelnika izabran Simeone Ukotić, koji u sadašnjem sazivu obavlja dužnost općinskog vijećnika.

Tom prigodom, predsjednik Općinske podružnice IDS-a Medulin Marko Zlatić istaknuo je da je Kumar zbog svojih ljudskih i moralnih kvaliteta te iskustva i znanja pravi izbor za načelnika Medulina.  Kazao je da je Daniele Kumar rođen 1971. u Puli, živi u Banjolama, a “svoje sveobuhvatno dvadesetogodišnje iskustvo stečeno u radu s mladima, obiteljima, djecom s posebnim potrebama, socijalno osjetljivom populacijom u ulozi odgajatelja u Đačkom domu, svakodnevno će ulagati u poboljšanje kvalitete života svih mještana, promociju Općine Medulin te iskorištavanje njenih mnogobrojnih potencijala”.

Zlatić je naglasio da u IDS-u, “nakon dva mandata aktivnog sudjelovanja u upravljanju općinom u najmanjim smo detaljima upoznati s problemima općine, znamo na koji način ih trebamo rješavati te vjerujemo da će mještani to i prepoznati.“ Zaključio je  također da je Kumar u više navrata pokazao kako je spreman zasukati rukave i predano raditi za dobrobit zajednice.  

Zahvalivši se na podršci, kandidat IDS-a za načelnika općine Medulin Daniele Kumar istaknuo je da ubrzani razvoj općine vidi u zajedništvu, predanom radu i konkretnim, ali i provedivim ciljevima. Program razvoja općine, kazao je Kumar, bit će usmjeren na razvoj infrastrukture, gospodarstva, održivog turizma, poljoprivrede i kulture.

Jedan od prioriteta, naveo je Kumar, bit će i suzbijanje pojave divlje gradnje i nelegalnih sidrišta na području cijele općine uz maksimalno uključivanje nadležnih inspekcija i komunalnog redarstva u rješavanje ove problematike.

Osim potpora za mlade za zapošljavanje i samozapošljavanje, Kumar planira subvencionirati udžbenike i povećati naknade za novorođenu djecu. Kumar se osvrnuo i na kulturni aspekt Općine Medulin te najavio revitalizaciju kulturnih jezgri Premanture, Medulina i Pomera te valorizaciju ostalih naselja u općini  kroz razvoj kulturnog turizma.

Dio programa Kumar će usmjeriti na razvoj infrastrukture, posebice biciklističke staze Pula- Medulin i Pula-Premantura, nastavak izgradnje kanalizacije po svim naseljima, uređenje igrališta, izgradnja doma za umirovljenike u Banjolama i Medulinu te izgradnja vrtića u Premanturi, Pomeru i Vinkuranu.

- Naša općina može i mora bolje! Naveo sam samo dio neiskorištenih mogućnosti i zato jedva čekam da svim zainteresiranim mještankama i mještanima detaljno predstavim naš program za ubrzani razvoj općine u naredne četiri godine. Prijedlozi, sugestije, ali i kritike mještana uvijek su dobrodošle jer vjerujem da je ključ uspjeha upravo u timskom radu, istaknuo je Kumar zaključivši:

- Iz zajedništva proizlaze sjajne ideje, od ideje do realizacije vodi svakodnevan rad, trud i upornost, a produkt svega je vidljiv napredak i ubrzani razvoj naše općine. Imamo sve potrebno, zato je pravo vrijeme da pokrenemo našu općinu i od nje napravimo uzor i svijetli primjer ostalima!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa