skupština dioničara

Bakiću i Bilbiji dva milijuna od Valamarove dividende?

0
Valamar Club Tamaris
Valamar Club Tamaris

Glavna skupština dioničara Valamar Riviere, najveće turističke kompanije u Hrvatskoj, odlučivat će 4. svibnja o isplati dividende od 80 lipa po dionici, objavila je 23. ožujka kompanija. Ta je predložena dividenda za 20 lipa veća nego što je isplaćena prošle godine, piše Jutarnji list.

Prema podacima Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan 23. ožujka, glavni dioničar Valamar Riviere s 44,1 posto dionica je financijsko poduzeće Epic, koje ulaže u tržišta u nastajanju u središnjoj i jugoistočnoj Europi. Tvrtka će, ako se dividenda odobri, dobiti 44,5 milijuna kuna. Nakon nje, najveći dioničari su kompanije Satis i Enitor, koje nude usluge savjetovanja oko poslovanja, s udjelima od 5,14 posto te 2,16 posto. Satis bi isplatom dividende dobila 5,18 milijuna kuna, a Enitor 2,17 milijuna kuna.

Najveći pojedinačni dioničar-osoba Valamar Riviere je Nenad Bakić s 1,18 posto dionica, koji bi postao bogatiji za 1,19 milijuna kuna. Osim njega, u deset najvećih dioničara spada i Igor Bilbija, koji bi dobio 877 tisuća kuna, donosi Jutarnji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa