Zahvala umaškim ugostiteljima i vinarima na promociji Umaga

0
Maurizio Potočnik i Vili Bassanese
Maurizio Potočnik i Vili Bassanese

Čak sedam restorana i jedna vinarija s područja Umaga uvršteni su u ovogodišnji gourmet vodič „Best gourmet“, čime uvelike pridonose promociji Umaga, tradicionalne istarske kuhinje te kvalitetnog istarskog vina. U znak zahvalnosti, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese te direktor Turističke zajednice grada Umaga Milovan Popović, u subotu, 25. ožujka 2017. godine, pozvali su umaške restorane i vinare na prijem povodom kojeg su im upućene čestitke te uručene zahvalnice za promociju Umaga u regiji Aple Adria. Na prijem su pozvani i ostali restorani i vinari s područja Klastera SZ Istre kojima je uručen ovogodišnji primjerak vodiča „Best gourmet“, a počasni gost prijema bio je upravo predsjednik Kluba „Magnar ben“, izdavača renomiranog gourmet vodiča, gospodin Maurizio Potocnik.

U „zlatnoj osmici“ našli su se restorani Buščina, Da Lorenzo, Badi, Villa Rosetta, Porto, Edda i Pergola te vinarija Degrassi. Već 21 godinu na prostoru makro regije Alpe Adria izdaje se gourmet vodič „Best gourmet“ izdavača Kluba „Magnar ben“. Predsjednik navedenog Kluba, gospodin Maurizio Potocnik, uveličao je ovaj svečani prijem svojom prisutnošću, a ovim mu je povodom uručen poklon zahvale što putem svojeg vodiča kontinuirano promovira našu destinaciju.

Klub „Magnar Ben“ je organizacija osnovana s ciljem promicanja, valoriziranja i poticanja enogastronomije na području regije Alpe Adria (Italija-Slovenija-Austrija-Hrvatska). Organizacija se ujedno bavi i izdavaštvom raznih publikacija u sektoru kuhinje i enogastronomije. Od samog početka izdavanja gastro vodiča, gospodin Potocnik veoma veliki prostor daje Hrvatskoj, odnosno Istri. Naši najbolji restorani i vinari uvršteni su prema strogim kriterijima uz bok najboljih iz regije Alpe Adria, i to potpuno besplatno. Sama filozofija vodiča uvrštava ga među ''najiskrenijima“, odnosno najobjektivnijima, obzirom da se uvrštavanje ne naplaćuje. U vodiču se objavljuju samo oni ugostitelji i vinari koji se iznimno ističu svojom kvalitetnom, a isti se ne poklanja niti distribuira kao prilog časopisima, već se isključivo prodaje. Posebno je  cijenjen među našim vinarima i restoranima obzirom da niz gostiju koji posjećuju iste, dolaze upravo s ovim vodičem u ruci.

Ugostitelji, gradonačelnik, direktor TZ-a Umag i uredništvo Best gourmeta

Gospodin Maurizio Potocnik pored izdavanja ovog vodiča bavi se i izdavanjem knjiga o kulturi gastronomije, dvije od kojih su proglašene najboljim knjigama o gastronomiji na Gourmand Cookbook Award  (Madrid 2013 i Peking 2015). Također uređuje i vodi nekoliko emisija na lokalnim TV postajama sjeverne Italije. Suradnici gospodina Potocnika mahom su poznati i utjecajni novinari te „opinion makeri“ iz gourmet sektora regije Alpe Adria, a posebno se mora istaknuti njegova suradnja s medijskom kućom „Mediaset“, odnosno Canale 5 putem gospodina Gioachina Bonsignore koji vodi i producira emisiju „TG del Gusto“. Radi se o veoma gledanoj emisiji koja se svakodnevno emitira nakon glavnog dnevnika te za koju smo, zahvaljujući gospodinu Potocniku,  potpuno besplatno snimili 3 epizode na našem području (Restoran „San Rocco“ Brtonigla, Restoran „Badi“ Lovrečica te Kempinski Hotel Adriatic).

Svakako vrijedi napomenuti kako se umaški restorani i vinari mogu pohvaliti uvrštavanjem u razne renomirane gourmet vodiče kao što su „Falstaff“, „Best Gourmet“, „Le Guide de L'Espresso“, „Venezie a tavola“, „Gault Millau“ te mnoge druge. Uvrštavanje umaških restorana i vinara u prestižne gastro vodiče, svakako je potvrda o kvaliteti koju stvaraju zahvaljujući ljubavi i trudu koje svakodnevno ulažu u svoj rad. U konačnici, za naš grad ovo predstavlja neprocjenjivu promociju Umaga kao destinacije, ali i Umaga kao mjesta koncentracije vrhunske kuhinje i vina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa