mirko jurkić

Sin Vesne Girardi Jurkić kandidat HDZ-a za gradonačelnika Pule

0
Mirko Jurkić
Mirko Jurkić

"Dolaskom Andreja Plenkovića za kormilo najveće hrvatske stranke, Hrvatske demokratske zajednice, karte su se očito nanovo zamiješale te se u svim krajevima naše zemlje mogu vidjeti neki novi ljudi i potpuno nova, bez repova i afera, mlada i osvježena lica hrvatske politike. Slično je u Istri, 'utvrdi političke ljevice' (IDS, SDP, svojedobno IDF)  gdje se događa situacija koja bi po prvi puta mogla ugroziti vladavinu ljevice, koja je na vlasti bez prestanka još od socijalizma i demokratskih promjena do kojih, očito, na istarskom tlu nije niti došlo u ovih 27 godina hrvatske nezavisnosti." Navodi se to u pozivu HDZ-a Istre na službeno predstavljanje svog kandidata za gradonačelnika Pule - Mirka Jurkića.

Mlad, nadaren, elokventan i nekonfliktan  – magistar Mirko Jurkić je dijete Pule. U Puli je rođen i odrasta, pohađa Osnovnu školu «Tone Peruško», maturira Jezičnu gimnaziju (uz dvije godine položene u Francuskoj u vrijeme dok mu je majka Vesna bila hrvatska predstavnica u UNESCO-u) te diplomira povijest na Filozofskom fakultetu i magistrira na tematici istarskog iseljeništva i seobe Istrana.

„U mojem se domu otkad znam za sebe s politikom ustajalo i navečer išlo spavati. Sjećam se vremena stvaranja hrvatske države, imao sam deset godina kad je moja obitelj zbog izraženih domoljubnih aktivnosti bila pod povećalom ondašnje vlasti i često nismo znali hoćemo li prespavati noć u vlastitom domu. No, srećom, ta su vremena prošlost. A prošlost će biti i svi politički ostaci vremena totalitarizama i osobnih nesloboda – vjerujem da ćemo ih zauvijek baciti u ropotarnicu povijesti gdje im je i mjesto! Pula je moj grad, grad mojih roditelja i grad u kojem će stasati moja djeca. Pula je grad koji zaslužuje bolju i ljepšu budućnost i to je ono za što vrijedi živjeti i zašto se boriti i izboriti!“ – veli Mirko Jurkić, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Pule i jedno posve novo lice u istarskoj politici.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa