festival u umagu

Peti rođendan Indirekta: Dolaze GroznyCorp, Torul, Sofie from Seattle

0
Torul
Torul

Posebna je ovo godina za prvi istarski festival nezavisne glazbe – IndirektMusic&Art Festival. Već petu godinu zaredom probiru po regionalnoj i europskoj sceni ne bi li vašim ušima i očima pružili sasvim novi doživljaj. Ovogodišnji lineup se polako puni,  a prvih pet najavljenih bendova svojom će nježnošću pronaćiput preko uha do srca slušatelja. U kampu Veli Jože kraj Umaga, od 1. do 4. lipnja, svojemjesto su već rezervirali: talentirani Sir croissant (BIH), kantautor Jakob Kobal(SLO), amerikana dark pop Sofie from Seattle (SR), energični duo Cari Cari(AUT) i kolektiv Mile me Deaf (AUT).

Novih pet regionalnih elektronskih i eksperimentalnih bendova izut će vas izcipela i pružiti vam opetovane trnce i žmarce po cijelom tijelu. Pa krenimoredom, s domaćom produkcijom. NT Wave & Fen su nesvakidašnji duo hrvatske glazbene scene. NT Wave,odnosno Valent Samardžija, treba samo gitaru, pedalu i pick up - uređaj u obući, da bi na originalan i kreativan način glazbeno improvizirao. Suradnju s vokalnom solisticom Fen započeo je na koncertu u Novalji, kad je s njim otpjevala jednudionicu. Svaka pjesma ovog dua je unikat, a njihovi koncerti nerijetko sepretvaraju u techno party koji se žanrovski prelijeva iz otvorenih širokih stereoambijentala do usko definiranih plesnih groovija sa mantričnim elementima.

Već sedam godina top ljestvice i pozornice diljem Europe pali Torul - alternativni tročlani industrial/synthpop bend iz Slovenije koji je osnovao poznati glazbenik,producent i DJ Torulsson. U pratnji klavijaturiste Boruta i novog šarmantnog pjevača Maja, koji se odmah uklopio natprosječnim vokalnim mogućnostima, uUmag dolaze predstaviti najnoviji album simbolično nazvan Reset. Ovo je za njihkraj jedne ere, a početak novog razdoblja. Preporučamo ljubiteljima White Liesa,Depeche Modea, melankoličnog darkwavea i plesnog elektro-popa.

Iz zemlje Sir Croissanta, stiže nam i GROZNYCORP., tročlani elektro garage popbend, okupljen kao nastavak benda Grozny. Danas ga čine Fadil, Faruk i Mirza.Prvi album „How To Forget The Missing Pieces“ objavili su krajem 2016. podbeogradskom etiketom Lampshade Records. Pjesme su im prožete melankolijomi melodičnim vokalom uz prisutnu dihotomiju tako da svaku pojedinu melodiju istihove možete dvojako osjetiti i protumačiti. Iz pouzdanih izvora smo saznali dasu im nastupi spektakularni. Preporučamo ljubiteljima riječke grupe Jonathan.

His Clancyness je kanadsko-talijanski eksperimentalni pop-rock bend iz Bologne iza kojeg stoji Jonathan Clancy. Internet blogovi su ga počeli zamjećivatijoš 2009. dok je bio lo-fi projekt 'iz spavaće sobe'. Prijatelji Giulia, Jacopo i Nicomu se uskoro pridružuju na synthu, bubnjevima i bassu čime postaju punokrvnibend. Pjesme su im žanrovski raznolike, od sanjivih melodija i shoegazea dopsihodeličnih struktura, art rocka i post punka. U Umag dolaze promoviratinajnoviji album Isolation Culture. Ukoliko ih niste uhvatili u veljači u klubu Klub.,Indirekt je idealna prilika da nadoknadite propušteno.

Grupa Ti je psihodelični dream pop duo iz Beograda koji čine Makedonci Ilija(gitara, bass synth, vokal) i Trajče (elektronski bubanj, vokal). Od skromnihpočetaka i proba u dnevnoj sobi Ilijinog stana, dvojac je s albumima Vidimo Se iŽivot u Dvoje učvrstio poziciju regionalnih miljenika. Jednostavni hipnotiziraućitekstovi, opijajuća poezija i dvoglasje obuzimaju i stvaraju ugodnu atmosferu.Idealan su soundtrack za lijena kišna popodneva provedena sa suhe straneprozora ili kasna buđenja u danu bez mnogo obaveza.

Pjesma Vidimo Se grupe Ti možda završava riječima „Vidimo se to bi bilo sve“,ali nismo još gotovi. Nove izvođače, umjetnike i književnike najavljujemo uskoro.S Indirektom se družimo od 1. do 4. lipnja, u  intimnom prekrasnom prostorukampa Veli Jože u Savudriji gdje će se i ove godine okupiti regionalna nezavisna scena, zavučena u šumi, u hladu borova, tik uz more. Čekaju nas tri dana druženja i uživanja u sakupljenoj kreativi nezavisnih entuzijasta koji glazbom,slikom i pisanom riječi dodaju malo boje našoj svakodnevici. Pratite Indirekt na facebooku, Lastfmu, Instagramu i Twitteru za informacije oorganiziranom prijevozu Indiebusom na festivalsku lokaciju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa