u kamenolomu

Najavljen Lebdeći Vinkuran Hanibala Salvara

0
S najave Lebdećeg Vinkurana
S najave Lebdećeg Vinkurana

U Vinkuranu je 5. travnja u kamenolomu Cave Romane održana najava umjetničkog događaja „Lebdeći Vinkuran“ koji će se održati 8. travnja s početkom u 17 sati na tom mjestu. Tom će prilikom biti postavljena skulpturalna instalacija od višebojnih prizmastih, kartonskih elemenata koja će lebditi u zračnom prostoru Vinkuranske kave, čiji je autor ujedno i voditelj Likovnog art dizajn centra Ladica iz Zagreba, gospodin Hanibal Salvaro. „Lebdeći Vinkuran“ ima elemente land arta obzirom da će ostati postavljena mjesec dana ili duže, dok uslijed djelovanja vremenskih uvjeta ne bude stradala te će tada biti uklonjena iz prostora kamenoloma.

Događaj koji će se održati ovu subotu najavili su načelnik Goran Buić i autor Hanibal Salvaro. Autor „Lebdećeg Vinkurana“ likovni je umjetnik koji živi i stvara u Zagrebu, a djeluje više od 50 godina. Izlagao je na više od 400 samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. -„Cave Romane izniman je prirodan prostor na koji je naravno utjecao i čovjek, a moja je želja da instalacija „Lebdeći Vinkuran“ zajedno sa prostorom kamenoloma tvori jedinstveno umjetničko djelo, te da potakne i druge umjetnike na stvaranje umjetničkih djela u kojima će prostor kamenoloma biti značajna vizualna sastavnica. Zahvalan sam Općini Medulin što je prihvatila moju ponudu da napravim umjetnički događaj te što su mi djelatnici dostupni za pomoć u bilo koje doba dana“

„Lebdeći Vinkuran“ ovu će subotu osim visećih instalacija biti obogaćen i nastupom Noela Dožića, mladog virtuoza na harmonici, rodom iz Vintijana te nastupom Roberte Paljar, koja se bavi slackline-om i akro jogom, a u kamenolomu će uz Noelovo muziciranje izvesti performance na svili. Načelnik Goran Buić zahvalio se Hanibalu Salvaru na trudu i na promoviranju Općine Medulin kroz umjetnički događaj te naglasio da će se osim ove subote suradnja nastaviti i u lipnju, kada će se u Vinkuranu i u Medulinu na rivi održati dvodnevni 3D fest povodom Dana Općine Medulin (12. lipnja). Planirani 3D fest održati će se 10. i 11. lipnja, a biti će međunarodnog karaktera sa 50-150 izlagača. Na samom kraju načelnik je pozvao sve mještane da se pridruže u subotu na otvorenju „Lebdećeg Vinkurana“, ali i naglasio da Cave Romanae ima izvrsne predispozicije za odvijanje raznih koncerta klasične glazbe, predstava, ali i izložba. (foto: Mario Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa