pazin

Poludnevni boravak za osobe s intelektualnim teškoćama proslavio drugu godišnjicu

0
Renato Krulčić na proslavi druge obljetnice Poludnevnog boravka
Renato Krulčić na proslavi druge obljetnice Poludnevnog boravka

Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić je sa svojim suradnicima 10. travnja prisustvovao svečanoj proslavi druge godine rada Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama u Pazinu, koji djeluje u sklopu Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre. Socijalna usluga Poludnevnog boravka u Pazinu je organizirana od ožujka 2015. godine, s ciljem prevencije institucionalizacije i poboljšanja kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, a osim u Pazinu, u Istri je ovaj program organiziran i u Puli, Poreču, Labinu, Bujama i Buzetu.

Međutim, prvo okupljanje sadašnjih članova Poludnevnog boravka započelo je još prije trinaest godina u Klubu za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Pazin koji je djelovao u prostorima Centra za socijalnu skrb Pazin i to kao jedan od programa Gradskog društva Crvenog križa Pazin. Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre projekt provodi u partnerstvu s Gradom Pazinom i Centrom za socijalnu skrb Pazin, a financiraju ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Istarska županija te Grad Pazin u godišnjem iznosu od 60.000 kuna. Trenutno je u boravak  uključeno 12 osoba iz Pazina te okolnih općina.

Proslava rođendana Poludnevnog boravka bila je prilika da njegovi korisnici i voditelji Petra Jurada i Alberto Horvat gostima prikažu svoje brojne aktivnosti koje su provodili u proteklih godinu dana. Uz svakodnevno sastajanje u svojim prostorima, članovi poludnevnog boravka sudjelovali su na raznim edukativnim, kreativnim i rekreativnim radionicama, odlazili na more, sportske susrete u druge boravke i dr. Uz pomoć sponzora i donatora bili su na izletu u Dubrovniku i Zagrebu što ih posebno veseli. Neki su članovi uključeni i u volonterske aktivnosti drugih udruga kao što su: Hoću Mogu iz Pazina, Društva likovnih stvaratelja Pazin, HappyEnd iz Pazina, a neki su svojim radom pomagali i u kuhinji Istarskih domova zdravalja Ispostave Pazinu čime se posebno ponose. Svoje su dojmove o svom boravku pročitali njegovi članovi: Vjekoslav, Tina, Tihomir i Ana.

Gradonačelnik Renato Krulčić je zahvalio svima na trudu i angažmanu oko boravka, Udruzi u sklopu koje boravak djeluje, Istarskim domovima zdravlja u čijim se prostorima boravak nalazi, sponzorima i donatorima, roditeljima te posebno korisnicima koji svojim aktivnostima i angažmanom obogaćuju našu zajednicu, čime je postignuta prava njihova inkluzija. Ujedno je svim korisnicima i njihovim  voditeljima čestitao njihovu drugu godišnjicu rada. Čestitkama su se pridružili i predsjednik Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Istre Ozren Catela i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Pazin Pavita Jelinčić kao i svi prisutni gosti, korisnici drugih Poludnevnih boravaka za osobe s intelektualnim teškoćama iz Istre, kao i neki članovi obitelji i prijatelji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa