elvis morina:

Predstavili CD šjore Špije, a nisu došli ni Arinka ni Franci!

0
Arinka Šegando kao šjora Špija i Franci Blašković ili Bel Moretto: U vrijeme dok su zajedno nastupali u projektu Tingl - Tangl (foto: Youtube)
Arinka Šegando kao šjora Špija i Franci Blašković ili Bel Moretto: U vrijeme dok su zajedno nastupali u projektu Tingl - Tangl (foto: Youtube)

"SAM ČULAAAAA!!!! Četvrt stoljeća Šjore Špije – Un quarto di secolo di Siora Spia" naslov je nosača zvuka nedavno predstavljenog u pulskoj Čitaonici kluba umirovljenika. Urednica je Ivona Orlić a izdavač Istarska županija.
Nosač zvuka sadrži odabrane dijelove i glazbene brojeve iz popularne satiričke emisije Šjora Špija koja se dva i pol desetljeća, s kraćim prekidom, emitira u programu Radio Pule, svake subote nakon vijesti u podne. 
O projektu su, uz urednicu Ivonu Orlić, govorili glavni urednik HRT Radio Pule Bruno Krajcar, pulski gradonačelnik Boris Miletić i istarski župan Valter Flego.

No, obzirom da je Šjora Špija svojedobno emitirana i na Radio Maestralu, gdje je prešla u ozračju zategnutih političkih okolnosti, na svom je facebook profilu reagirao jedan od njegovih vodećih ljudi - Elvis Morina. "Pohvalio bih kompilaciju emisija Šjore Špije koja je bez ijednog protagonista Arinke ili anarhista Francija, predstavljena javnosti. Nužno je ispraviti autoricu projekta i one koji se kite tuđim perjem. Šjora Špija je izbačena s Radio Pule i od samog početka emitiranja programa Radio Maestrala emitirana je i Špija. Što znači od 1996. pa sve do 2.... i neke, zaboravio sam", napisao je Morina.

"Svoj puni format i najbolje epizode je upravo imala na Maestralu a ne na Radio Puli. Čak smo i snimili pjesmu sa Francijem i Arinkom, Ja sam penzić gol i bos.... sutra je postavim kao svjedočenje vremena. Tako da molim svekoliko pučanstvo da to uzme na znanje i usvoji kao relevantnu činjenicu. Haug!" zaključio je Morina.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa