Na uskrsni ponedjeljak dođite na Izložbu vina Gračišće!

0
Na prošlogodišnjoj Izložbi vina Gračišće
Na prošlogodišnjoj Izložbi vina Gračišće

Općina Gračišće poziva na 24. Izložbu vina Gračišće, koju organizira na uskrsni ponedjeljak, 17. travnja. Posjetitelji će moći kušati 252 vina iz podruma 84 vinara. Konobe će biti otvorene od 11 do 19 sati, a u 16 sati održat će se svečana podjela diploma.

Cijena ulaznice, a to znači narukvice i čaše za kušanje, iznosi 70 kuna. Cijena narukvice, koja je ulaznica u starogradsku jezgru, ali ne i ulaznica za kušanje vina u konobama, iznosi 40 kuna.

Od ukupno 252 zaprimljena uzorka, njih 42 dobila su zlatnu medalju, 99 srebrnu, brončanih medalja je 47, a 32 medalje su počasne. Eliminirana su 32 uzorka ili zanemarivih 12,7 posto. Sveukupno gledajući, radi se o jako dobrim rezultatima budući da zlatne i srebrne medalje ukupno čine 56 posto svih zaprimljenih vina.

U kategoriji bijelih vina najvišu je ocjenu dobila Malvazija San Marco 2016 iz proizvodnje OPG- a Matija Bernobić, a u kategoriji crni vina najbolje je ocijenjen Merlot Silente 2015 proizvođača Vina Tomaz.

U devet konoba bit će izloženo 147 uzoraka bijelih vina, a u šest konoba 93 uzorka crnih i 12 uzoraka ružičastih vina. Posebnu konobu imati će gosti: vinari Iz Grada Sv. Ivan Zelina, vinari iz slovenske općine Mokronog-Trebelno i vinari iz Mađarske.

Novina ovogodišnje izložbe je konoba „Vinari Gračišća“ u kojoj će sami vinari moći prodavati svoje vino.

Izložbu vina će, kao i uvijek, pratiti raznlika gastronomska ponuda. U toku dana goste će zabavljati narodni svirači, a navečer, nakon zatvranja konoba, koncert  će održati Ribalta band i Night express.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa