Tišina Sare Renar: Hrvatska Cat Power očarala glasom i izvedbom

0
Sara Renar u Lamparni na promociji albuma Tišina
Sara Renar u Lamparni na promociji albuma Tišina

Mladi i neafirmirani bend "Ne znam" nastupio je 14. travnja u Klubu mladih KuC-a "Lamparna" u Labinu, a autoru ovog teksta dogodila se situacija da je nasumično posjetitelje pitao tko su ovi na stageu, a oni bi odgovorili: "Ne znam". Nisam znao znaju li ili ne znaju, ali to je cijena koju čovjek mora platiti kad gleda bend s tako kreativnim imenom. Dečki i vokalistica sviraju svoje stvari, pop-rock bez velikih iznenađenja, i to na hrvatskom jeziku, što im je dobra preporuka za snimanje albuma kod domaćih diskografskih kuća.

Nakon nastupa akustičnih dueta Mario&Paola i Filip&Tena, nastupila je glavna zvijezda večeri, zagrebačka kantautorica Sara Renar, ovoga puta praćena bendom s kojim je izdala album Tišina. Renar je svojevrsno "žensko pismo" nove indie-pop scene, mogla bi se usporediti s Cat Power, koja je to radila početkom 2000-ih ili ikonom psihodeličnog folka Joannom Newsom.

Usprkos ovećim dimenzijama Lamparne, Renar je uspjela svojim toplim glasom, ali i dobrim ozvučenjem i scenom stvoriti krajnje intiman, komorni ugođaj. Inače, na klavijaturama ju je pratio Zdeslav Klarić iz Pips, Chips & Video Clipsa, a to je uzeo u obzir i DJ kasnije prilikom puštanja muzike, pa su na svoje došli i fanovi tog benda.

Prije koncerta otvorena je izložba fotografija Mateje Klapčić pod nazivom "Zvučna slika“. Digitalni kolaži Mateje Klapčić uzimaju u obzir povijesni značaj prikazanog, pri čemu ponavljanje i preklapanje dijelova sugerira rasprostiranje zvuka poput vizualne onomatopeje, navodi se u najavi izložbe. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa