GLADIJATOR DAMIRA STRUGARA

Uskrsna pokvarena internetska jaja

0
Damir Strugar
Damir Strugar

Moram priznati da mi je ova predizborna kampanja Borisa Miletića i Mauricija Licula,a koja službeno nije ni započela, počela ličiti na komediju bez smisla i kraja pod možebitnim naslovom „Najduži internetski dan“!

I dok združeni oporbeni kandidat Licul otkriva tajne zavjerenike iz Splitske ulice u Puli, koji su pod komandom izvjesnog i tajanstvenog internet oficira za vezu „Glumca d.o.o“  pripremali udare na njegov privatni život, dotle se naš omiljeni i neumorni gradonačelnik Boris naradio za trojicu.

U jednom danu nadmašio je čak i sveprisutnog i neuništivog Milana Bandića! Naime, radišni se Miletić tijekom samo jednog dana neformalne kampanje, ujutro družio na prijemu s ljupkim mažoretkinjama, oko podne je dijelo audio kasete u Klubu umirovljenika Gradske čitaonice, a popodne je već najavljivao daljnih 156 metara uređenja pulske luke jednog lijepog dana, a možda i prije. Predvečer je primio Klub žena zgodnih pulskih stranačkih poduzetnica, dok je navečer prisustvovao dodjeli nagrada najboljim ribolovcima iz Kluba podvodnih aktivnosti razvedenih muškaraca. Upućeni kažu da je u ponoć nosio Pepeljugi njezinu izgubljenu staklenu cipelicu, koju je ostavila dok je jela ćevape u „Gardelinu“  kod Điđija na Velom vrhu. Sve se to zaista i zbilo i zabilježeno je riječju i slikom u brojnim istarskim nezavisnim medijima.

Pa kada normalan čovjek ne bi znao da predstoje lokalni izbori, proglasio bi Borisa Miletića najvrijednijim gradonačelnikom na svijetu! Međutim, dok on uporno i marljivo radi, zaboravlja ili ignorira neke druge važne stvari. Pa će mu, kao što to svojedobno reče mudri Mao Ze Dong, glave doći mangupi iz vlastitih redova!

Viber ćelija

Naime, već spominjana iluminatska viber - ćelija mladih IDS aktivista, dobila je tajni nalog i javni zadatak internetskog veličanja lika i djela hrabrog gradonačelnika Miletića pod lažnim imenima i profilima, te napadanje oporbenog kandidata Licula, po osnovama „privatnog života“. Nešto poput virtualnog gađanja pokvarenim internetskim jajima.

Iznenađeni i uvrijeđeni Licul potom se hrabro, poput Ernesta Che Guevare , putem Facebooka zaprijetio prijavom policiji, na što su se aktivisti IDS-a brzinom munje ukakili, a po komandi šefa za internet i medije već spomenutog kontraverznog „Glumca d.o.o.“, izbrisali iz virtualnog svijeta.

Cijela ova operacija, nazvana kodnim imenom „Virtualno dno“, zainteresirala je osim njih samih i desetak besposlenih čitatelja na internetu, eto i mene, koji po novinarskom zadatku pratim cirkusarije iz predizborne kampanje. Pa sam priupitao jednog od sudionika te internetske budalaštine, mog dobrog znanca iz škole i grada, otkud njegovo ime na tom popisu?!? Dotični mi se kune da je na listu stavljen bez svoje suglasnosti, a da se, kako kaže, tome usprotivio, bio bi  izbačen iz IDS-a?!? Ovako je, kaže, izbačen sa interneta, pa je sve dobro prošlo! A i baš ga briga za lažne stranačke internet kolege.

I dok se ljuti pulski politički protivnici za gradonačelnika bore na internetskom i ceremonijalnom frontu, veliki politički mag iz Bruxellessa i najdugotrajniji političar Hrvatske, europarlamentarac Ivan Nino Jakovčić primio je u Strasbourgu u zvanični i prijateljski posjet pripadnike Kluba mladih IDS-a i Kluba žena IDS-a.

Braća Banane

Na zajedničkoj fotografiji kojom se skupina od 50-ak Istrijana ponosno uslikala u društvu svog idola Nine Jakovčića, zamijetio sam u gornjem lijevom kutu slike Ardemia Zimola (ex električar Nino), a u gornjem desnom kutu slike Argea Zimola (ex vodoinstalater Geo). Radi se o nekad popularnom pulskom radničkom i šarmerskom dvojcu blizanaca „braća Banane“, koji me na ovoj fotografiji likom i djelom ne podsjećaju ni na mlade IDS-a, a još manje na žene iz IDS-a?!?

„Upoznavanje s radom institucija EU-a iznimno je korisno svima koji se žele baviti politikom. Mlade članove IDS-a jako zanima sve što se zbiva u Uniji jer Istra ima prepoznatljiv europski „štih“. Moj rad, na korist svih građana Istre bez obzira na stranačke boje, doprinijet će tome da Istra dobije dodatni zamah. Povjerenje koje sam dobio kao eurozastupnik, nadam se da ću i opravdati!“ - rekao je jasno i glasno političkim turistima iz Istre Ivan Jakovčić.

Ove riječi posebno su dirnule braću Banane, koji su odmah bacili partiju briškule i trešete protiv Nina i njegovog šefa kabineta, dok su punte pažljivo i objektivno bilježili Ninovi djelatnici za Pulu i Bruxelles. Međutim, braća Banane su izgubile, jer se baš ne snalaze u kartanju na političkom tlu! Međutim veliki europarlamentarac Nino je bio kao i uvijek laf i gentleman, pa je tužnim Bananama oprostio poraz i izgubljenu kaznenu litru terana i panin sa pršutom, a i počastio ih je ovim dolaskom u Strasbourg i mogućnošću slikanja sa njime!

Ostavljam kandidate do izbora

No, dosta je bilo proklete politike! Danas je ipak Uskrs i valja navaliti na špaletu, šunku, pincu, šparoge, mladi luk, rotkvice i jaja. Prigoda je to da i ja samom sebi dam u zadatak da se u idućih mjesec dana maknem od zamorne politike i dosadne predstojeće službene kampanje. Pustit ću stoga kandidate i stranke da se sami međusobno bore i obračunavaju, bez mojih komentara sa strane. A onda onome tko pobjedi, bez obzira tko to bude bio, najavljujem bespoštednu kritiku s ciljem otvaranja očiju, prosvjetljivanja pameti, ukazivanja na probleme i poticanja rješenja! Tek da se zna.

I na kraju zapamtite: Ne morate biti kokoš da bi prepoznali mućak...!!! Sretan Vam Uskrs!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa