IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Oko žene: četiri pulske autorice s četiri rukopisa

0
Anna Gaspotić, Iva Kuzmanović, Edna Jurcan i Snjezana Bratanović (foto: Giordano Cellich)
Anna Gaspotić, Iva Kuzmanović, Edna Jurcan i Snjezana Bratanović (foto: Giordano Cellich)

Izložba fotografija "Oko žene" pulskih autorica, Anne Gaspotić, Snježane Bratanović, Edne Jurcan i Ive Kuzmanović otvorena je 15. travnja 2017. u galeriji Makina, Kapitolinski trg 1, Pula.

Četiri autorice, četiri različita autorska pristupa i četiri različite tematike koje svaki od fotografskih opusa ostvaruje, istražuje i problematizira na sebi svojstven način, prepoznao je fotograf i voditelj pulske Galerije Makina, Hassan Abdelghani

Tom nam je prilikom kazao da se s ove četiri autorice, sada u ulozi njihova mentora, upoznao na fotoradionici EduSplasha, multimedijske platforme za edukaciju i razvoj, te je odlučio ovom izložbom predstaviti najbolje polaznice prošlogodišnje foto radionice, a sada najbliže mu suradnice Snježanu Bratanović, Annu Gaspotić, Ednu Jurcan i Ivu Kuzmanović.

U predgovoru kojeg potpisuju Gordana Trajković i Tina Širec Džodan, istaknule su da se radi o četiri vrlo različita pristupa, rukopisa i poetike, ali pod zajedničkom ženskom notom.

Ovom izložbom galerija Makina obilježava sjajan početak cjelogodišnje izložbene djelatnosti koja 2017. godinu posvećuje ženama i izložbama ženskih autora fotografije.

Izložba se može razgledati do 14. svibnja 2017.

Autorice izložbe:
Anna Gaspotić - "Corpus et ANNimA"
Snježana Bratanović - "Početak i kraj"
Edna Jurcan - "U zemlji čudesa"
Iva Kuzmanović - "Why does the bubble pop?"

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa