Jezive snimke

U luci Raša mlate goveda i guraju im elektrošoker u anus

0
Ukrcaj i iskrcaj u Raši (foto: Net.hr)
Ukrcaj i iskrcaj u Raši (foto: Net.hr)

Organizacija za zaštitu životinja Eurogroup for Animals pokrenula je prošle godine kampanju pod nazivom #StopTheTrucks, s ciljem zaustavljanja mučnog i nepotrebnog dugotrajnog prijevoza životinja unutar zemalja EU-a i u izvoz. Tijekom kampanje na vidjelo su isplivale šokantne snimke zlostavljanja životinja u prijevozu, a najnoviji kadrovi otkrivaju da je i Hrvatska upetljana u lanac odvratnog i nezakonitog iživljavanja nad životinjama, piše u priopćenju udruge Prijatelji životinja, koje donosi net.hr.

Snimke snimljene prošle godine u istarskoj luci Raša prikazuju ukrcaj krava i ovaca iz kamiona u brodove. Radnici iscrpljene životinje bjesomučno udaraju palicama i zlostavljaju elektrošokerima, a biku, koji je posrnuo od iznemoglosti, radnik gura elektrošoker u crijevni otvor ne bi li ga natjerao da ustane, piše net.hr.

Ukrcaj traje danima, iako su brodovi i rampe infrastrukturno potpuno neprilagođeni prijevozu životinja. Po dolasku na brod životinje su gladne, žedne i potpuno malaksale, a predstoji im višednevna agonija na pučini, u nehigijenskim uvjetima i bez prisutnosti veterinara. Životinje koje se prevoze kroz Hrvatsku najčešće su iz drugih država, osobito iz Rumunjske. U prijevozu provode dane, iscrpljene, nagurane, gladne i žedne, podvrgnute brutalnom i rutinskom zlostavljanju, zaključuje net.hr.

Snimku pogledate ovdje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa