Goran Kvalić iz Plomina prijavio Soudanija disciplinskom sucu

0
Goran Kvalić (lijevo)
Goran Kvalić (lijevo)

Nakon što je napadač Dinama El Arabi Hilal Soudani na utakmici protiv Lokomotive divljački udario kopačkom suparničkog igrača Capana, a sudac Tihomir Pejin nije mu dao crveni karton, nogometna javnost je očekivala da će Sudanija naknadno kazniti disciplinski sudac HNS-a.

No, nakon što ni on to nije učinio, čini se da će Alžirac ipak biti naknadno kažnjen i da će propustiti derbi s Hajdukom u subotu na Maksimiru. Naime, protiv najboljeg igrača Dinama 18. travnja u Pazinu je podnesena prijava, a prijavio ga je Goran Kvalić, nogometaš Plomina.

FIFA je još na SP-u 1994. uvela pravilo naknadnog sankcioniranja u slučajevima da sudac nije dosudio ono što je trebao dosuditi. Disciplinski sudac HNS-a nakon utakmice je izjavio da se Alžirac može kazniti nakon što se pregleda snimka tog događaja, ali i da „javnost treba znati da on osobno ne može donositi kazne ako nije primio nikakvu žalbu“.

„Ako se bilo koji član HNS bude žalio i podnio prijavu, jasno je da ću se pozabaviti i tim slučajem'', kazao je disciplinski sudac HNS-a Saša Pavličić Bekić. „Disciplinski postupak pokreće se temeljem disciplinske prijave koju može podnijeti bilo koji član nogometne organizacije u pisanom obliku ili izjavi datoj u zapisnik pred tijelom nogometne organizacije.'' Goran Kvalić iz NK Plomin, koji je ujedno i član Skupštine NSŽI, iskoristio je ovo pravo i podnio prijavu protiv Soudanija. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa