Rino Duniš kandidat IDS-a za gradonačelnika Buja

0
Valter Flego, Rino Duniš, Franco Basiaco i Boris Miletić
Valter Flego, Rino Duniš, Franco Basiaco i Boris Miletić

„Rino Duniš kandidat je IDS-a za gradonačelnika Buja i vjerujem prava osoba koja će ubrzati razvoj cijele Bujštine“, kazao je predsjednik Gradske podružnice IDS-a Buja Franco Basiaco na konferenciji za medije 20. travnja u Bujama, na kojoj su sudjelovali i predsjednik IDS-a Boris Miletić te potpredsjednik IDS-a i istarski župan Valter Flego. Kandidat Rino Duniš tom je prigodom zahvalio Predsjedništvu IDS-a na povjerenju te kazao:

- Prihvatio sam kandidaturu jer smatram da imam još puno energije i snage da pokrenem novi razvojni ciklus našeg grada, da realiziram nove projekte te da zajedno radimo od prvog dana na dobrobit svih naših građana. Buje su grad s puno potencijala i mogućnosti za razvoj brojnih projekata. Mi ćemo se najviše fokusirati na razvoj gospodarstva, otvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta te stavljanje u funkciju industrijskih zona poput Mazurije, istaknuo je Duniš.

Osvrnuo se i na rad udruga kazavši da će pojačati njihovo financiranje iz gradskog proračuna i jače ih podržavati, kao i već tradicionalne i jake manifestacije poput Praznika grožđa, Izložbe maslinovog ulja i Šparugade. Također, naveo je probleme školstva i predškolskog odgoja kazavši da će „čim prije pokrenuti inicijativu rekonstrukcije ili izgradnje dječjeg vrtića u Bujama, ovisno o mogućnostima financiranja“. - Što se tiče infrastrukture, već je pokrenuta izgradnja Ulice prvog maja, a aktivno ćemo raditi i na očuvanju starogradske jezgre, dodao je.

- Vodit ću isključivo pozitivnu kampanju usmjerenu na budućnost i razvojne mogućnosti našeg grada te konkretne projekte koji će tome doprinijeti. Zajedničkom snagom, motivacijom i dobrim idejama pokrenut ćemo naš grad, gradit ćemo zajedno Buje – insieme sulla via del progresso!“, zaključio je kandidat IDS-a za gradonačelnika Buja Rino Duniš.

Potpredsjednik IDS-a i istarski župan Valter Flego istaknuo je „apsolutnu podršku današnjem kandidatu, a sutrašnjem gradonačelniku Rinu Dunišu, kojeg svi znamo kao energičnog, upornog i vrijednog čovjeka koji može donijeti dobro cijeloj Bujštini“. - Najvažniji projekti u iduće 4 godine vezani su uz gospodarstvo koje zajedničkim mjerama i konkretnim planovima možemo i hoćemo pokrenuti, a Županija i Buje zajedno će surađivati i u školstvu, predškolskoj ustanovi te socijali i zdravstvu, okrenuti europskim projektima i fondovima, zaključio je Flego.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić za Rina Duniša kazao je kako „ima jako puno znanja, iskustva i energije, što je prijeko potrebno za proaktivnost u vođenju jednog grada“. – Našu stranku krasi veliko zajedništvo, međusobno uvažavanje i solidarnost u cijeloj Istri i to je, vjerujem, jedini ispravan put da sačuvamo naše temeljne vrijednosti poput multikulturalnosti, antifašizma i poštivanja drugoga, istaknuo je Miletić te zaključio: - Čuli smo od građana Buja da se osjeća potreba za više i bolje i uvjeren sam da će Rino sa svojim timom,  u suradnji sa županijom i drugim gradovima napraviti da Buje sutra budu ljepši i bolji grad za život.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa