umag

Valentina Puškadija državna prvakinja iz talijanskog jezika

0
Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i Valentina Puškadija
Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i Valentina Puškadija

Umag je svakako grad mladih i perspektivnih talenata, a dokaz tome je i nedavno osvojena titula državne prvakinje u talijanskom jeziku Valentine Puškadije.

Tim povodom gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, njegovi zamjenici Niko Čančarević i Mauro Jurman te pročelnik za društvene djelatnosti Slaviša Šmalc, organizirali su 22. travnja službeni prijem za pobjednicu, ne bi li joj čestitali na iznimnom uspjehu.

Valentina Puškadija, inače učenica 3. razreda opće gimnazije Srednje škole Mate Balote u Poreču, osvojila je 1. mjesto u kategoriji talijanskog jezika, za učenike koji talijanski uče od osnovne škole. Unatoč jakoj konkurenciji, Valentina je pokazala odlično znanje i nevjerojatnu sigurnost te zasluženo kući odnijela prvo mjesto. Kako nam kaže i sama Valentina, natjecanje je održano u Splitu od 9. do 11. travnja, stoga je ovo bila i prilika da se upozna sa znamenitostima jednog od najljepših gradova na Jadranu.

„Prvi dio natjecanja sastojao se od eseja, zatim slušanja i čitanja s razumijevanjem. Nakon toga, slijedio je stručniji  dio, odnosno poznavanje i uporaba jezika i gramatike. Popodne smo održali i unaprijed pripremljene prezentacije, dok me drugi dan čekala završna, usmena provjera poznavanja jezika“, objasnila je Valentina i dodala kako je zaista sretna i ponosna na ostvareni rezultat. Ujedno, zahvalila se i svojoj mentorici Germidi Minozzi.

Gradonačelnik Bassanese je Valentini čestitao na ostvarenom rezultatu te joj zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

„Ponosan sam na Valentinu te joj od srca čestitam na zalaganju, trudu i ustrajnosti. Mladi talenti poput Valentine čine temelj naše zajednice i predstavljaju našu sigurnu budućnost. Želim joj da ostane uvijek ovako vesela, nasmijana i odgovorna te da uvijek slijedi svoje snove.“

Inače, Valentina je u Splitu osvojila i nagrade za najmaštovitiji esej te najbolju prezentaciju, a trenutno se priprema za državno natjecanje iz biologije koje će se održati u Vinkovcima početkom svibnja. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa